Πρώην κλέφτης μας λέει πώς δεν θα μας κλέψουν το αυτοκίνητο

Με τόση εμπειρία που “κουβαλάει” πώς να τον αγνοήσουμε;

  • -
  • -

Πόσες φορές έχουμε νιώσει το στομάχι μας να σφίγγεται "τρέμοντας" για το που θα αφήσουμε το αυτοκίνητό μας; Πώς θα θωρακιστούμε από τους πανούργους κλέφτες που διαρρηγνύουν τα Ι.Χ. σε χρόνο… ντετέ;

Καλές οι συμβουλές της τροχαίας και των αρμόδιων οργάνων, ενδεχομένως, ωστόσο, να μην κρίνονται τόσο αποτελεσματικές συγκριτικά με όσα έχει να μας προτείνει ένας πρώην κλέφτης!

Στο πλαίσιο αυτό, πριν λίγους μήνες, η γνωστή ειδησεογραφική σελίδα "Brightside.me" εντόπισε και επικοινώνησε με έναν κύριο που έβγαζε τα προς το ζην με αυτόν τον όχι... ιδιαίτερα τίμιο τρόπο. Όπως είναι ευλογοφανές, ο άνθρωπος επιθύμησε να μιλήσει υπό το πέπλο της ανωνυμίας.

Ας αφιερώσουμε, λοιπόν, λίγο χρόνο στις καλοπροαίρετες συμβουλές του, οι οποίες ενδεχομένως να μας βοηθήσουν ν’ αποφύγουμε την κλοπή ή τη διάρρηξη του αυτοκινήτου μας.

Δεν αφήνουμε πράγματα στα καθίσματα
Όσοι θέλουν να… αρπάξουν κάτι από το αυτοκίνητό σας, θα δελεαστούν από όσα πολύτιμα αντικείμενα θα εντοπίσουν εντός του οχήματος και συγκεκριμένα στα καθίσματα, όπου και υπάρχει ορατότητα. Αντιθέτως, η ιστορία δείχνει πως σπάνια ανοίγουν το πορτπαγκάζ.

Παρκάρουμε σε καλά φωτισμένες περιοχές
Ναι, γνωρίζουμε. Το πάρκινγκ στην Αθήνα είναι «Γολγοθάς» μ’ αποτέλεσμα να σταθμεύουμε το όχημα όπου βρούμε λίγο εύκαιρο χώρο. Κάτι τέτοιο και συγκεκριμένα ο παροπλισμός του οχήματος σε σημεία με πενιχρό φωτισμό, αυξάνουν τις πιθανότητες να βρεθούμε προ εκπλήξεως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ;

Αφαιρούμε την πρόσοψη του ραδιοφώνου
Δεν είναι λίγοι οι κλέφτες που το βλέμμα τους μαγνητίζεται από το σύστημα που φροντίζει να μας ψυχαγωγεί. Καλά καταλάβατε, το ραδιόφωνο. Επομένως, κρίνεται καλό να αποκρύπτουμε την πρόσοψή του τοποθετώντας την σε κάποιο άλλο σημείο μέσα. Και δεδομένου ότι ο χρόνος δράσης τους είναι ελάχιστος, δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν πολύ.

Κάτω από το κάθισμα η καλύτερη κρυψώνα
Τα πολύτιμα αντικείμενα, όπως π.χ. τσάντες και ακριβά αξεσουάρ συστήνεται να τα κουβαλάμε μαζί μας. Αν, όμως είναι αδύνατη η μεταφορά τους και το πορτπαγκάζ είναι τιγκαρισμένο, είναι “must” να τα τοποθετούμε κάτω από τα καθίσματα.

Τα φιμέ τζάμια
Τα φιμέ τζάμια δεν λειτουργούν μόνο ως μια ριζοσπαστική στιλιστική νότα που ενισχύουν το δυναμικό λουκ και το πρεστίζ του αυτοκινήτου. Αυτό διότι μπορούν να έχουν και άλλη λειτουργία, και συγκεκριμένα να αποκρύψουν το εσωτερικό του οχήματός σας.

Μήπως παρακολουθούν το όχημά μας μέσω GPS tracker;
Γνωρίζετε τι είναι το GPS tracker; Πρόκειται για μια συσκευή που μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε ή να επιτηρήσουμε ένα κινούμενο αντικείμενο, όπως ένα αυτοκίνητο. Μπορούμε να βλέπουμε την κίνηση του 24 ώρες το 24ωρο live επάνω στον χάρτη. Το μέγεθος του είναι σχεδόν όσο ένας αναπτήρας και τοποθετείται σε κρυφά σημεία του οχήματος έτσι ώστε να μην είναι εμφανές. Εφόσον, λοιπόν, έχετε ένα ακριβό αυτοκίνητο, καλό θα ήταν να ελέγχετε που και που τα μη εμφανή σημεία μήπως έχετε βρεθεί στο στόχαστρο… κακοποιών στοιχείων που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη προηγμένη μέθοδο.

Δεν αφήνουμε έγγραφα όπου αναγράφονται τα προσωπικά μας στοιχεία
Ναι, ένας λογαριασμός νερού δεν έχει οικονομική αξία. Αναγράφει, ωστόσο, τη διεύθυνση κατοικίας σας, κάτι που μπορεί να… ιντριγκάρει τους ληστές και εν τέλει να επισκεφτούν το σπίτι σας όταν εσείς απουσιάζετε.

Δεν κρατάμε το εφεδρικό μας κλειδί μέσα στο αυτοκίνητο
Ο συγκεκριμένος πρώην κλέφτης είχε βρει εφεδρικά κλειδιά στο ντουλαπάκι ενός αυτοκίνητου. Η συνέχεια γνωστή. Έβαλε μπροστά το όχημα και εξαφανίστηκε σαν… κύριος.

 Πηγή: Brightside.me

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...