Σε ποια πόλη της Ελλάδας άρχισαν drive-thru test για τον κορονοϊό; (επιβεβαίωση GOCAR)

Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος λήψης δείγματος, καθώς τα άτομα με ύποπτα συμπτώματα παραμένουν μέσα στο όχημά τους

  • -
  • -

Ήδη από τις 28 Απριλίου είχαμε αναφέρει στο GOCAR ότι στον ΕΟΔΥ εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί υπαίθρια κλινική που θα διενεργεί ελέγχους σε άτομα που έχουν ύποπτα συμπτώματα για τον κορονοϊό, τα λεγόμενα drive thru εργαστήρια. Όπως μας είχαν αναφέρει τότε πηγές από τον ΕΟΔΥ, «είναι ένα ενδεχόμενο που θα αξιολογηθεί από το Υπουργείο Υγείας».

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ξάνθη, με αρκετά κρούσματα σε καθημερινή βάση, έχει δημιουργήσει την ανάγκη αυξημένων τεστ. Έτσι, το Υπουργείο Υγείας αλλά και οι τοπικές αρχές αποφάσισαν τη δημιουργία του πρώτου drive thru εργαστηρίου για τον κορονοϊό στην Ελλάδα!

Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, επισκέφθηκε το χώρο όπου λειτουργεί το drive thru εργαστήριο, στο 3ο χλμ. της οδού Ξάνθης-Καβάλας.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ DRIVE THRU ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πρόκειται για τον πιο ασφαλή τρόπο διενέργειας του τεστ για τον κορονοϊό, καθώς τα άτομα που έχουν αναφέρει ύποπτα συμπτώματα, παραμένουν εντός του οχήματός τους και δεν έρχονται σε επαφή με άλλους ασθενείς ή ιατρικό προσωπικό στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Όπως μας είχαν αναφέρει από τον ΕΟΔΥ, «το drive thru test είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται στο εξωτερικό, σε χώρες που έχουν πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, κάτι που το σύστημα υγείας της χώρας μας κατάφερε να αποφύγει».

Ο οδηγός με τα ύποπτα συμπτώματα – και αφού έχει προηγουμένως λάβει τη σχετική κατεύθυνση από τις αρμόδιες αρχές – περνά με το όχημά του από την υπαίθρια κλινική και ανοίγοντας μόνο το παράθυρο υπόκειται στον έλεγχο των ειδικών. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 5 λεπτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...