Το Υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο drive thru test για τον κορονοϊό

Τι δηλώνουν στο GOCAR πηγές από τον ΕΟΔΥ για το ενδεχόμενο εφαρμογής του μέτρου στην Ελλάδα

  • -
  • -

Η διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό σε υπαίθριες κλινικές, τα λεγόμενα drive thru εργαστήρια, είναι κάτι που «θα αξιολογηθεί από το Υπουργείο Υγείας», ανέφεραν στο GOCAR πηγές από τον ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για τον πιο ασφαλή τρόπο διενέργειας του τεστ για τον κορονοϊό, καθώς τα άτομα που έχουν αναφέρει ύποπτα συμπτώματα, παραμένουν εντός του οχήματός τους και δεν έρχονται σε επαφή με άλλους ασθενείς ή ιατρικό προσωπικό στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Όπως μας ανέφεραν από τον ΕΟΔΥ, «το drive thru test είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται στο εξωτερικό, σε χώρες που έχουν πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, κάτι που το σύστημα υγείας της χώρας μας κατάφερε να αποφύγει».

Πηγές του ΕΟΔΥ ανέφεραν στο GOCAR ότι «υπάρχει γνώση της δυνατότητας διενέργειας τεστ σε drive thru εργαστήρια, όμως με δεδομένο το χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κρίθηκε ότι δεν είναι αναγκαίο να γίνει κάτι τέτοιο την παρούσα στιγμή. Είναι κάτι που θα αξιολογηθεί από το Υπουργείο Υγείας, αν οι καταστάσεις στο μέλλον επιβάλουν την εφαρμογή του και στη χώρα μας».

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ DRIVE THRU ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο οδηγός με τα ύποπτα συμπτώματα – και αφού έχει προηγουμένως λάβει τη σχετική κατεύθυνση από τις αρμόδιες αρχές – περνά με το όχημά του από την υπαίθρια κλινική και ανοίγοντας μόνο το παράθυρο υπόκειται στον έλεγχο των ειδικών. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 5 λεπτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...