Δύο νέες ηλεκτρικές BMW στην Ελλάδα το 2021

Ο Διευθυντής BMW i στη χώρα μας σχολιάζει στο GOCAR τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση και μιλάει για τα μελλοντικά πλάνα της μάρκας

  • -
  • -

Ήδη από το 2013 η BMW είχε «ηλεκτρική παρουσία» στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, λανσάροντας το i3. Τότε που ούτε δημόσιοι φορτιστές υπήρχαν, ούτε κίνητρα από την πολιτεία για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Σήμερα, λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων, η BMW Ελλάς διαθέτει στη γκάμα της το ανανεωμένο i3 και αρκετά plug-in υβριδικά μοντέλα, τα οποία δικαιούνται έκπτωσης ως εταιρικά και επαγγελματικά οχήματα.

Ο Αντώνης Αδάναλης, Διευθυντής BMW i στην BMW Group Hellas, σχολίασε στο GOCAR τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και περιέγραψε τα επόμενα βήματα της γερμανικής μάρκας στον τομέα της οικολογικής μετακίνησης.

GOCAR: Πώς αντιδρά η BMW Ελλάς στα κίνητρα προώθησης της ηλεκτροκίνησης;

Αντώνης Αδάναλης: Προφανώς και χαιρετίζουμε όσα ανακοινώθηκαν για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Θα περιμένουμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για κάθε τομέα, για τις φοροαπαλλαγές και τις υποδομές. Μετά το 2013, όταν ήμασταν οι πρώτοι που φέραμε ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα, βλέπουμε να γίνεται ένα σοβαρό βήμα προς την ανάπτυξη της συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων. Μόνο πλεονεκτήματα έχει να δώσει τόσο στον χρήστη όσο και στο περιβάλλον.

GOCAR: Πιστεύετε ότι θα διευρυνθεί το κοινό στο οποίο απευθύνεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη χώρα μας;

Αντώνης Αδάναλης: Σίγουρα θα διευρυνθεί, σε σχέση με το παρελθόν. Τα συγκεκριμένα μέτρα δεν θα κάνουν φθηνό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Από μόνο του στην πάροδο των ετών θα αρχίσει να έχει χαμηλότερες τιμές, διότι οι κατασκευαστές ούτως ή άλλως εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Σίγουρα όμως η όποια επιδότηση, η όποια φοροαπαλλαγή και η ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στο να πωληθούν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα.

GOCAR: Τι περιμένουμε τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια από την BMW Ελλάς σε ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα;

Αντώνης Αδάναλης: Η BMW έχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα την μεγαλύτερη γκάμα plug-in υβριδικών μοντέλων, η οποία συνεχώς διευρύνεται. Διαθέτουμε το αμιγώς ηλεκτρικό i3, ενώ το επόμενο έτος υπάρχει το στρατηγικό πλάνο λανσαρίσματος δύο ακόμη ηλεκτρικών αυτοκινήτων (σ.σ. το SUV iX3 και το μεσαίο i4) . Ήμασταν παρόντες στην ηλεκτροκίνηση, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε στο μέλλον ακόμη πιο δυναμικά.    

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...