Ένα Dacia αναστατώνει τους άδειους δρόμους της Νέας Υόρκης

Η μονοτονία των άδειων δρόμων της Νέας Υόρκης «σπάει» από το έντονο χρώμα ενός Dacia 1300

  • -
  • -

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει άρδην την καθημερινότητα στη συντριπτική πλειοψηφία των πόλεων του πλανήτη. Οι δρόμοι που μέχρι πρότινος έσφυζαν από ζωή, σήμερα είναι άδειοι με τον κόσμο περιορισμένο στο σπίτι του και τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα με σβηστές μηχανές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Νέα Υόρκη. Η «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» μοιάζει παγωμένη, λες και ο χρόνος έχει σταματήσει να κυλάει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 12 μοντέλα που σηματοδότησαν την ιστορία της Dacia

Μέσα σε αυτό το γκρίζο και καταθλιπτικό τοπίο, ο Ρουμάνος Eduard Palagita είχε την ιδέα να φωτογραφίσει το προσωπικό του αυτοκίνητο με φόντο τα τεράστια κτίρια της αμερικανικής πόλης και τους άδειους δρόμους. Το Dacia 1300 με το έντονο πορτοκαλί χρώμα έσπασε τη μονοτονία και προκάλεσε το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων μέσα από τα social media.

Το συγκεκριμένο Dacia 1300 με το οποίο ο Ρουμάνος προσπάθησε να δώσει χρώμα στην καρδιά της Νέας Υόρκης, κατασκευάστηκε το 1977. Σήμερα, μετά από ολική κατασκευή την οποία πραγματοποίησε ο ιδιοκτήτης του μοιάζει σαν καινούργιο.
Θυμίζουμε, ότι το Dacia 1300 μπήκε στην παραγωγή το 1969 με την παραγωγή του να σταματάει μετά από 35 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα το 2004. Συνολικά από τη γραμμή παραγωγής βγήκαν 2.150.000 αυτοκίνητα και δικαίως θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα της ρουμάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ “50 ΧΡΟΝΙΑ DACIA”


[ΠΗΓΗ: facebook.com/Dacia1300NewYork]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...