Η Honda απέσπασε τρία βραβεία Red Dot

Με τo ηλεκτρικό Honda e και την CBR1000RR-R Fireblade SP, η ιαπωνική εταιρεία κατάφερε να αποσπάσει συνολικά τρία βραβεία Red Dot

  • -
  • -

Τα βραβεία Red Dot είναι ένας διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος αναδεικνύει την καλύτερη σχεδίαση προϊόντος, brand αλλά και επικοινωνίας. 40 ειδικοί από όλο τον κόσμο που απαρτίζουν την κριτική επιτροπή προσφέροντας τεράστιο κύρος στο θεσμό, δοκιμάζουν, αξιολογούν και στο τέλος αποφασίζουν για όσους διακρίθηκαν σε μία σειρά από διαφορετικές κατηγορίες. Το 2020 η Honda ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του διαγωνισμού, με τα Honda e και την CBR1000RR-R Fireblade SP να κερδίζουν τα εύσημα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιαπωνικής εταιρείας κατέκτησε το βραβείο «Best of the Best» για το 2020 στην κατηγορία του αυτοκινήτου, η οποία και αποτελεί την υψηλότερη διάκριση στο διαγωνισμό. Επίσης, το Honda e κέρδισε και το βραβείο «Smart Product», για την ιδιαίτερη και έξυπνη του σχεδίαση. Την τριπλή διάκριση για τη Honda έφερε η CBR1000RR-R Fireblade SP, ως ένα ακόμα προϊόν κορυφαίας σχεδιαστικής ποιότητας. Πρόκειται για την νεότερη μοτοσικλέτα με το σήμα Fireblade, το οποίο και λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 1992. Εξελίχθηκε σύμφωνα με το σλόγκαν «Born to race», διαθέτοντας ριζοσπαστικό σχεδιασμό και εξαιρετική απόδοση στην πίστα.

Μιλώντας για το Honda e, ο Makoto Iwaki, Executive Creative Director, σχολίασε, «Αυτά τα έγκριτα βραβεία φέρνουν στο προσκήνιο τους οραματικούς και ταλαντούχους σχεδιαστές της Honda. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στη σχεδίαση ενός σύγχρονου αυτοκινήτου, το Honda e αξίζει απόλυτα τη διάκριση ‘Best of the Best’.»

Όσον αφορά την Fireblade, o Satoshi Kawawa, Γενικός Διευθυντής, Τομέα Σχεδίασης Μοτοσυκλετών, είπε χαρακτηριστικά «Η CBR1000RR-R Fireblade SP εξελίχθηκε για να κερδίζει σε αγώνες ανεξαρτήτως κατηγορίας. Η σχεδίαση και το στυλ της είναι επηρεασμένα από αυτή τη φιλοσοφία – αφού το κάθε εξάρτημα και η παραμικρή λεπτομέρεια έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ταχύτητα, τις επιδόσεις και την αεροδυναμική απόδοση. Μας τιμά το γεγονός ότι απέσπασε ένα τέτοιο, υψηλού κύρους βραβείο.»

Η Honda έχει γράψει ιστορία στην κατηγορία ‘Αυτοκίνητο’ των βραβείων Red Dot, που θεωρούνται από τα πιο διάσημα και περιζήτητα σε όλο τον κόσμο. Άλλες πρόσφατες επιτυχίες περιλαμβάνουν το Honda S2000 το 2001 και το Civic το 2006 για το ‘Red Dot: Best of the Best’ και το European Accord Tourer το 2008 και το Insight το 2009 για το ‘Red Dot’.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...