#Μένουμε_Σπίτι: Ευφάνταστοι τρόποι για να αντιμετωπίσουμε την ανία

Η παραμονή στο σπίτι είναι για πολλούς βαρετή, αλλά οι άνθρωποι της Seat έχουν βρει δημιουργικούς τρόπους να την αντιμετωπίσουν

  • -
  • -

Η μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού επιβάλλει να περιορίσουμε τις συναναστροφές και μείνουμε σπίτι. Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι. Για να καταπολεμήσει κανείς την ανία στους τέσσερις τοίχους βρίσκει διαφορετικούς τρόπους. Κάτι που ισχύει και για τους υπαλλήλους της SΕΑΤ , όπως ο μηχανολόγος μηχανικός Philipp Klein. Παθιασμένος με τα αυτοκίνητα, το σκι και τη φωτογραφία, είχε προγραμματίσει πριν το lockdwon να ταξιδέψει σε κάποιο χειμερινό θέρετρο. Η εκδρομή μπορεί να ακυρώθηκε, αλλά ο ίδιος δεν έχασε τον ενθουσιασμό του. Έβαλε τη στολή του σκι, πήρε τα πέδιλα του και γύρισε ένα εξαιρετικό stop-motion video στο σπίτι, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι στα μέσα κοινωνικές δικτύωσης. Μπορεί να χρειάστηκαν περισσότερες από έξι ώρες να το γυρίσει, αλλά το αποτέλεσμα τον δικαιώνει, ενώ αναμφίβολα πέρασε δημιουργικά το χρόνο του. Όμως, δεν είναι μόνο ο Klein που περνάει εποικοδομητικά το χρόνο του στο σπίτι. Και άλλοι υπάλληλοι της SΕΑΤ έχουν χόμπι, τα οποία και εξασκούν αυτή την περίοδο.

Όπως ο Nick Allen, που του αρέσει το πλέξιμο! Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο, αφού είναι υπεύθυνος για τον εσωτερικό διάκοσμο των αυτοκινήτων της SEAT. Το χόμπι του, εκτός από δουλειά, του επιτρέπει σήμερα να συνεισφέρει και στον τομέα της υγείας, αφού συμπεριλαμβάνεται στους εργαζομένους της ισπανικής εταιρείας που κατασκευάζουν μάσκες, με τον ίδιο να φτιάχνει περισσότερες από 50 την ημέρα.

Ο Carlos Arcos, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικής σχεδίασης της SEAT, ασχολείται με την γλυπτική. Φυσικά, έχει συνηθίσει να δουλεύει εδώ και 20 χρόνια με τον πηλό κατασκευάζοντας τα αρχικά μοντέλα, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι για τον ίδιο αποτελεί ένα δημιουργικό τρόπο να περάσει κάποιος την ώρα του.

Για τον Pedro Vallejo, τα παζλ είναι τρόπος ζωής. Μέλος του τμήματος συναρμολόγησης, το βρίσκει συναρπαστικό. Όπως λέει και ο ίδιος, υπάρχουν διαφορετικοί βαθμοί δυσκολίας, ενώ μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας, με την ηλικία να μην παίζει ρόλο. Για τον ίδιο ένα παζλ 1.500 κομματιών μοιάζει παιχνίδι, αφού στην καθημερινότητα του πρέπει να συναρμολογήσει ένα αυτοκίνητο, το οποίο αποτελείται από 4.000 μέρη! Εξάλλου, όση ικανοποίηση νιώθει ο ίδιος όταν ένα μοντέλο είναι έτοιμο, αντίστοιχα ευχάριστα νιώθει κανείς όταν έχει τοποθετήσει σε κάδρο το ολοκληρωμένο του παζλ.

Μια πιο απλή και εύκολη λύση, την οποία και προτείνουν αρκετοί το τελευταίο διάστημα, είναι η ζωγραφική. Η επιλογή των χρωμάτων είναι πολύ προσωπική και κατά πολλούς εκφράζει τον τρόπο που θέλεις οι άλλοι να σε βλέπουν. Και σίγουρα αποτελεί καλλιτεχνική, και όχι μόνο, έκφραση. Ο Jesus Guzman από το τμήμα χρωμάτων και βαφής της SEAT, έχει ξεκινήσει να βάφει από την αρχή και σύμφωνα με τις επιθυμίες του, τις μινιατούρες αυτοκινήτων που έχει σπίτι, παρουσιάζοντας εν συνεχεία τις δημιουργίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, αν είστε από τους λάτρεις της αυτοκίνησης και διαθέτετε μηχανολογικές γνώσεις, ο περιορισμός στο σπίτι αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανακατασκευάσετε το αυτοκίνητο σας!

#μένουμε_σπίτι

#φρενάρουμε_τον_ιό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...