Κορονοϊός: Παραμένουν ανοικτά τα πλυντήρια αυτοκινήτων

Δεν έχει βγει υπουργική απόφαση για την αναστολή λειτουργίας τους, ούτε περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν οικονομικά

  • -
  • -

Το ίδιο καθεστώς με τα συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων, τα οποία παραμένουν ανοικτά, ισχύει και για τα πλυντήρια αυτοκινήτων. Σε αντίθεση όμως με τα συνεργεία, τα οποία εντάσσονται στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα πλυντήρια – όπως και τα πρατήρια υγρών καυσίμων – παραμένουν εκτός της λίστας.

Όπως δήλωσε στο GOCAR ο Γιώργος Ασμάτογλου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), πολλοί πρατηριούχοι έχουν αναστείλει από μόνοι τους την λειτουργία των πλυντηρίων που λειτουργούν μέσα σε αυτά, είτε λόγω της χαμηλής κίνησης είτε λόγω του φόβου για μετάδοση του κορονοϊού.

«Όταν πας να καθαρίσεις το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, επόμενο είναι να λάβεις ή να μεταδώσεις μικρόβια. Για αυτό έχουμε ζητήσει να σταματήσει η λειτουργία των πλυντηρίων αυτοκινήτων. Θα έπρεπε να είχε ήδη προβλεφθεί αυτό. Δεν μπορεί να σταματάει η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εν μία νυκτί και τα πλυντήρια αυτοκινήτων να παραμένουν ανοικτά», αναφέρει ο κ. Ασμάτογλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΤΟ 80% Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

«Πολλά πρατήρια έχουν κλείσει το πλυντήριο που βρίσκεται μέσα σε αυτά, για την προστασία των εργαζομένων και των πελατών. Όμως θα πρέπει να υπάρξει υπουργική απόφαση ώστε και τα πλυντήρια να περιληφθούν στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού. Αυτό ισχύει βεβαίως και για τα πλυντήρια που λειτουργούν αυτόνομα. Και αυτή η κατηγορία πρέπει να ενταχθεί στη λίστα των επιχειρήσεων που θα στηριχθούν από το κράτος».  

Υπενθυμίζεται ότι όσοι απαιτείται να μεταβούν σε συνεργείο αυτοκινήτων ή σε πλυντήριο, θα πρέπει να συμπληρώσουν στη φόρμα 2 το πεδίο 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

#μένουμε_ σπίτι
#φρενάρουμε_τον_ιό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...