Κορονοϊός: Τι ισχύει με τα συνεργεία αυτοκινήτων; (upd)

Σύμφωνα με το νόμο παραμένουν ανοικτά – Πώς μπορείτε να μεταβείτε σε αυτά

  • -
  • -

Από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης για το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, οι κωδικοί των συνεργείων αυτοκινήτων δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα όσων επιχειρήσεων έπρεπε να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους.

Έτσι τα συνεργεία, επίσημων αντιπροσωπειών αλλά τα συνοικιακά, παρέμεναν ανοικτά. Ήταν μάλιστα στη διακριτική ευχέρεια των ιδιοκτητών τους αν θα τα έκλειναν, σκεπτόμενοι τους κινδύνους μετάδοσης του κορονοϊού στο προσωπικό τους αλλά και στους πελάτες τους. Με δεδομένο όμως τον περιορισμό της κυκλοφορίας, η κίνηση στα συνεργεία έπεσε ουσιαστικά στο… μηδέν.

Πολλοί αναρωτιούνται: Χρειάζομαι το αυτοκίνητό μου για να πάω στη δουλειά/στο σούπερμαρκετ/στο γιατρό. Όμως το αυτοκίνητο χρειάζεται σέρβις.

Πώς μπορώ να μεταβώ στο συνεργείο αφού η σχετική αιτιολογία δεν αναφέρεται στη βεβαίωση μετακίνησης;

Προφανώς – και γράφουμε «προφανώς» διότι δεν υπάρχει σχετική διευκρίνιση – πρέπει να συμπληρώσουμε το πεδίο Β2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Διότι ένα συνεργείο δεν μπορεί να στείλει – την παρούσα στιγμή – ένα άτομο να παραλάβει το αυτοκίνητο από το σπίτι μας και όταν ολοκληρωθούν οι επισκευές να μας το επιστρέψει. Έτσι πρέπει να μεταβούμε εμείς στο συνεργείο.

Στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τα συνεργεία αυτοκινήτων

Μετά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών και των υπαλλήλων των συνεργείων, το Υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε τον ΚΑΔ 4520 (Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας) στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
 
Τι ζητούν οι ιδιοκτήτες συνεργείων


Με ανακοινώσεις τους, οι ενώσεις ιδιοκτητών συνεργείων επισκευής οχημάτων ανά την επικράτεια ζητούν από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει τις επιχειρήσεις τους στα μέτρα ανακούφισης όσων πλήττονται από τον κορονοϊό, καθώς μετά την καραντίνα οι διελεύσεις από τα συνεργεία είναι μηδενικές.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αττικής (ΣΙΣΕΜΑ) ζητά μεταξύ άλλων:

Να δοθεί άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ σε όλους τους α/α χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Άμεση αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων

Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα Γενάρη-Μάη χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Aναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, μέχρι το Σεπτέμβρη.

Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 6 μήνες

Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν την επιχείρησή τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι έγινε την πρώτη ημέρα των ελέγχων

#μένουμε_ σπίτι
#φρενάρουμε_τον_ιό

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...