Ο όμιλος Volkswagen επιμένει ηλεκτρικά παρά τα εμπόδια που θέτει ο κορονοϊός

Στόχος να γίνει η Volkswagen πρώτη μάρκα στην ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Έτοιμοι για μεγάλες προκλήσεις εντός του 2020 είναι όλοι στο Volkswagen Group. Αυτό τονίστηκε κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου, η οποία λόγω του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και χωρίς τη φυσική παρουσία δημοσιογράφων.

Όπως ανακοινώθηκε, η μάρκα Volkswagen παρέδωσε 6,3 εκατ. αυτοκίνητα το 2019, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Η συμμετοχή των SUV ήταν πολύ σημαντική, με το Tiguan να ξεπερνά σε πωλήσεις τις 700.000 μονάδες.

«Το 2019 ήταν μία πετυχημένη χρονιά, όμως φέτος θα αντιμετωπίσουμε μία σειρά από προκλήσεις, με αυτή της πανδημίας του κορονοϊού να ξεχωρίζει. Θα αντιμετωπίσουμε πάντως την κρίση με κουράγιο και αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο επιχειρησιακός διευθυντής της Volkswagen, Ralf Brandstatter.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρώτη φάση του στρατηγικού πλάνου TRANSFORM 2025+, το οποίο έχει ως στόχο να κάνει τη Volkswagen πρώτη μάρκα στην ηλεκτροκίνηση. Το καλοκαίρι θα αρχίσουν οι παραδόσεις του ID.3, του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB. Θα ακολουθήσει το ID.4, το πρώτο μηδενικών ρύπων SUV της Volkswagen.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ID.3 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...