Volkswagen ID.4: Ηλεκτρική επίθεση στα SUV

Η VW παρουσίασε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της

  • -
  • -

Η επιθετική στρατηγική της Volkswagen όσον αφορά τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη! To ID.3 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της VW, με την παραγωγή του να έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Zwickau, με την παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων να είναι προγραμματισμένη για το καλοκαίρι. Σήμερα, η Volkswagen γνωστοποίησε με κάθε επισημότητα πως το επόμενο ηλεκτρικό της μοντέλο θα είναι το ID.4, το οποίο και θα σηματοδοτήσει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της γερμανικής εταιρείας. Θα βασίζεται στη γνωστή μεταβλητή πλατφόρμα MEB για ηλεκτρικά οχήματα του Group, γεγονός που συμβάλλει στους άφθονους εσωτερικούς χώρους. Θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, η πρώτη με την κίνηση να γίνεται μέσω των εμπρός τροχών και η δεύτερη με τετρακίνηση, που θα είναι και η ισχυρότερη της σειράς. Η μπαταρία υψηλής τάσης είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα των επιβατών, με την αυτονομία να αναμένεται πως θα αγγίζει τα 500 km. Στο εσωτερικό, όλα θα ελέγχονται από λειτουργίες αφής ή έξυπνο φωνητικό έλεγχο, ενώ θα παράγεται και αυτό με τη σειρά του στο εργοστάσιο του Zwickau.

Όσον αφορά το ID.3, το οποίο φυσιολογικά θα έδινε το παρών στο ακυρωθέν Σαλόνι της Γενεύης, θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις με διαφορετικά μεγέθη μπαταριών. Αυτές θα είναι οι Pure, Pro και Pro S. Το ID.3 Pure διαθέτει μπαταρία 45 kWh με αυτονομία 330 χιλιομέτρων και με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 126 ή 150 ίππους, ανάλογα με την επιθυμία του κατόχου. To ID.3 Pro διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 58 kWh και αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα με ισχύ 146 ή 204 ίππων. Τέλος, κορυφαία έκδοση της σειράς η Pro S, θα διατίθεται με ισχύ 204 ίππων, με την μπαταρία των 77 kWh να προσφέρει αυτονομία της τάξεως των 550 χλμ. Και τα τρία μοντέλα μπορούν να φορτιστούν με μονοφασικό ή τριφασικό εναλλασσόμενο AC, ή συνεχές DC ρεύμα. Σε μόλις 30 λεπτά το ID.3 Pro με φορτιστή 100 kW φορτίζει αρκετή ενέργεια για να καλύψει απόσταση περίπου 290 χιλιομέτρων. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η βασική έκδοση του ID.3 θα έχει τιμή εκκίνησης στη Γερμανία κάτω από 30.000 ευρώ.

Με το λανσάρισμα του ID.3 η VW θα ξεκινήσει το πρόγραμμα φόρτισης We Charge, προσφέροντας 150.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη με τη χρήση μία ενιαίας κάρτας φόρτισης.

Μέχρι το 2025 αναμένεται να βγουν από τη γραμμή παραγωγής της Volkswagen 1.5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...