Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Volkswagen ID. 3;

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της Kosmocar Volkswagen δίνει τις απαντήσεις στο GOCAR

  • -
  • -

Με την οικογένεια αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων ID, η Volkswagen κάνει το σημαντικό βήμα για το πέρασμα στη νέα εποχή της αυτοκίνησης και το compact ID.3 είναι το πρώτο δείγμα γραφής. Βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και φέρει μπαταρίες που έχουν τοποθετηθεί κάτω από το πάτωμα για χαμηλό κέντρο βάρους.

Κατά το λανσάρισμά του, το ID.3 θα είναι διαθέσιμο με τρεις εκδόσεις μπαταριών: η βασική με χωρητικότητα 45 kWh προσφέρει αυτονομία 330 km (στον κύκλο WLTP. Η μεσαία έκδοση με μπαταρία 58 kWh έχει αυτονομία έως 420 km, ενώ η κορυφαία των 77 kWh προσφέρει έως 550 km με μία φόρτιση. Μέσω ταχυφορτιστή 100 kW, το ID.3 θα μπορεί να «κερδίζει» 290 km κίνησης σε μόλις 30 λεπτά. Η βασική έκδοση στη Γερμανία κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ, ενώ δεν αναμένονται σημαντικές διαφορές στις τιμές για την Ελλάδα.

Πότε όμως θα το δούμε – και σε ποιους αριθμούς – στην ελληνική αγορά; Ο Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Kosmocar Volkswagen, Θανάσης Κονιστής, μίλησε στο GOCAR.

«To ID. 3 είναι η νέα γενιά της ηλεκτροκίνησης που φέρνει η Volkswagen στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Πρόσφατα άρχισε να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Ζwickau που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το αναμένουμε στη χώρα μας στις αρχές του καλοκαιριού».

Θα υπάρχει επαρκές απόθεμα αυτοκινήτων για την ελληνική αγορά;

«Έχουμε εξασφαλίσει ικανοποιητικό αριθμό αυτοκινήτων, τουλάχιστον για την πρώτη φάση λανσαρίσματος του ID.3. Ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμος, όμως πρόκειται για εκατοντάδες αυτοκίνητα. Το βασικό είναι να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε το ID.3 να αποτελεί ένα ρεαλιστικό τρόπο σύγχρονης αυτοκίνησης».

Η τιμή του προ φόρων, του επιτρέπει να εκμεταλλεύεται τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα αυτοκίνητα leasing. Πιστεύετε ότι θα το επιλέξουν και εταιρείες για το στόλο τους;

«Σαφέστατα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως έχουμε δει στην υπόλοιπη Ευρώπη, έχουν ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη όσον αφορά τους εταιρικούς χρήστες. Όντως το νέο φορολογικό πλαίσιο δίνει κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση και πραγματικά πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα θα βρει εφαρμογή και στην αγορά των εταιρικών αυτοκινήτων». 


Ο κ. Κονιστής παρουσιάζει το ηλεκτρικό Volkswagen e-Golf στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...