Lamborghini: Μειώνει την παραγωγή για να διαφυλάξει τη μοναδικότητά της

Η πολυτελής μάρκα βάζει… φρένο προκειμένου να μην απωλέσουν τα μοντέλα της την σπανιότητά τους

  • -
  • -

Στον απόηχο της γνωστοποίησης της εξαιρετικής εμπορικής πορείας της Lamborghini το πρώτο εξάμηνο του 2019, με υπογραφή του SUV της μάρκας, Urus, η εταιρεία ανακοινώνει πως θα βάλει… ψαλίδι στην παραγωγή των μοντέλων της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Stefano Domenicali, η πολυτελής μάρκα θα πουλήσει περισσότερες από 8.000 μονάδες μέχρι το τέλος του 2019.

Οι εξαιρετικές εμπορικές επιδόσεις της πολυτελούς μάρκας , ωστόσο, προκαλούν «γλυκανάλατα» συναισθήματα στους διοικούντες της, καθώς ναι μεν προσθέτουν σημαντικά έσοδα στα ταμεία της, απειλούν δε το «πρεστίζ» που διατηρεί η Lamborghini.

«Δεν πρέπει να αναπτυσσόμαστε εσαεί. Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να εδραιώσουμε αυτά τα αποτελέσματα και να προφυλάξουμε την αποκλειστικότητα των μοντέλων μας», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Automotive News ο κ. Domenicali.

Στο πλαίσιο αυτό, άνθρωποι της φίρμας με σήμα τον «αφηνιασμένο» ταύρο αναμένεται να θέσουν πλαφόν στον αριθμό των μονάδων που θα περνούν, ετησίως, τη γραμμή παραγωγής, το οποίο θα αντιστοιχεί σε 10.000 μονάδες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Lamborghini έγκειται στη διαχρονική φιλοσοφία της να παράγει μοντέλα που διακρίνονται για τη σπανιότητά τους. Με άλλα λόγια, φιλοσοφικός πυλώνας της είναι να παραμείνει μια μάρκα που απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη, ολιγομελή ομάδα οδηγών και όχι να μεταλλαχτεί σε μία φίρμα ευρείας παραγωγής.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...