Ο ισχυρότερος υπολογιστής της Ισπανίας στα "χέρια" της Seat (vid)

Ο MareNostrum 4 αποτελεί σύμμαχο της ισπανικής μάρκας στην προσπάθειά της να βελτιώσει την αεροδυναμική των μοντέλων της

  • -
  • -

Τις «εξωφρενικές» επιδόσεις του ισχυρότερου υπολογιστή επί ισπανικού εδάφους, MareNostrum 4, απολαμβάνει η Seat, με στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής των μοντέλων της.

Αναλυτικότερα, ο MareNostrum 4, ο οποίος δεσπόζει στο Supercompuing Center της Βαρκελώνης (SBC), αποτελεί σημαντικό «σύμμαχο» της ισπανικής μάρκας στη βελτιστοποίηση των αυτοκινήτων, μέσω της οπτικοποίησης των λειτουργιών που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της.

Αναλυτικότερα, η βελτίωση της αεροδυναμικής συνίσταται στη μείωση της αντίστασης του αυτοκινήτου, γεγονός που ενισχύει την ασφάλεια καθώς και την αποτελεσματικότητά του. Παράλληλα, οι επιδόσεις «εκτοξεύονται» ενώ οι εκπομπές CO2 μειώνονται δραστικά.


ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ SEAT LEON 1.5 TSI ACT EVO 130 PS

Όσον αφορά τους βασικούς άξονες ανάλυσης, αυτοί είναι το οπίσθιο και εμπρόσθιο άκρο των μοντέλων, το πλαίσιο, τα ελαστικά και οι τροχοί. Μέχρι πρότινος, οι διαδικασίες ενίσχυσης της αεροδυναμικής πραγματοποιούνταν μέσα σε μια αεροδυναμική σήραγγα, όπου εξεταζόταν η απόκριση των μοντέλων 1:1 κλίμακας, κατασκευασμένων από πηλό. Σύμφωνα, ωστόσο, με τη μηχανικό στο τμήμα Ανάπτυξης και Αεροδυναμικής της Seat, Maria Garcia-Navas, «η διενέργεια δοκιμών σε αεροδυναμικά τούνελ αποτελεί μια ιδιαίτερα δαπανηρή διαδικασία, ενώ τα πήλινα μοντέλα συνεχώς αποσυντίθενται».

«Επιπροσθέτως ο υπερπολογιστής του SBC επιτρέπει την συμπερίληψη περισσότερων παραμέτρων καθώς και να εξετάσουμε τη “συμπεριφορά” του αέρα μέσα στις ζάντες κατά την κίνηση των τροχών. Η κεντρική ιδέα είναι η σταδιακή γεφύρωση του χάσματος μεταξύ προσομοίωσης και πραγματικότητας», συμπληρώνει η μηχανικός.

Σχετικά με τον υπερπολογιστή MareNostrum 4:

3.456 nodes

6.912 τσιπάκια

165.888 επεξεργαστές

13,7 petaflops

70 τόνοι βάρος

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...