Ένα αυτόνομο ηλεκτρικό Golf κλήθηκε να αποδείξει την αξία του στο Αμβούργο (vid)

Χάρη στην προηγμένη ενσωματωμένη τεχνολογία του μπορεί να διαγνώσει κάθε πιθανό κίνδυνο

  • -
  • -

Σε πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες κατοίκους του Αμβούργου μετατράπηκε το αυτόνομο ηλεκτρικό e-Golf, στο πλαίσιο δοκιμών της Volkswagen με επίκεντρο τα «αντανακλαστικά» του αυτοκινήτου στις πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο μιας μεγαλούπολης.

Ναι μεν η θέση του οδηγού φιλοξενούσε τον άρτια εκπαιδευμένο Wojchiech Derendarz, αυτός, ωστόσο, δεν άγγιξε το τιμόνι, αφήνοντας τον έλεγχο ολοκληρωτικά στο αυτόνομο e-Golf. Θα επενέβαινε μόνο εφόσον το έκρινε απαραίτητο. Για την άντληση των απαραίτητων πληροφοριών φρόντιζε μια σειρά αισθητήρων στα πλευρά, τη «μούρη» και την πλάτη του αυτοκινήτου, τα οποία «χτένιζαν» το αστικό περιβάλλον, αναζητώντας παρακείμενους πεζούς, δικυκλιστές και παρακείμενα οχήματα.

«Το κλειδί του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης είναι ο εντοπισμός όλων των αντικειμένων γύρω από το αυτοκίνητο, χωρίς να παραχθεί αναίτια κάποιος συναγερμός», εξηγεί ο Derendarz.

Βασική προτεραιότητα η ασφάλεια

Στην παροχή υψηλών επιπέδων ασφάλειας συμβάλλει και η υπερσύγχρονη τεχνολογία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης της οθόνης αφής με τέτοιον τρόπο, ώστε να καταδεικνύει τόσο τα κινούμενα και σταθμευμένα αυτοκίνητα, όσο και άλλα στοιχεία του αστικού περιβάλλοντος, όπως, για παράδειγμα, τους φωτεινούς σηματοδότες. Δείγμα προηγμένης τεχνολογίας συνιστά, ακόμη, η ικανότητα του συστήματος να προβλέπει το τι θα ακολουθήσει και να είναι σε επιφυλακή για οποιαδήποτε αιφνίδια αλλαγή.

Όπως, τέλος, αναφέρουν οι άνθρωποι της μάρκας, τα έξυπνα ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας δεν εκμηδενίζουν τις πιθανότητες ενός ατυχήματος και ως εκ τούτου απαιτείται και η εγρήγορση από τη μεριά του οδηγού.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...