Lime και hive περιορίζουν τη μέγιστη ταχύτητα των ηλεκτρικών πατινιών στην Ελλάδα!

Μετά τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν σχετικά με τους κινδύνους από τη χρήση τους για την οδική ασφάλεια

  • -
  • -

Στον περιορισμό της μέγιστης ταχύτητας των ηλεκτρικών πατινιών στα 20 km/h προχωρούν, όπως ανακοίνωσαν, οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα, Lime και hive, στον απόηχο της «απαίτησης» του Δήμου Αθηναίων για τη δημιουργία ενός αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ "ΑΠΑΙΤΗΣΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Επιπροσθέτως, η Lime, η οποία συμμετέχει στην ομάδα εργασίας που συνέστησε πρόσφατα ο Δήμος, θα επιχειρήσει να αποθαρρύνει τη χρήση των «πράσινων» πατινιών της στις επιφορτισμένες με κίνηση ελληνικές λεωφόρους μέσω τεχνολογίας GPS και της χάραξης εικονικών περιφράξεων (geofence) σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης. Έχοντας, παράλληλα, ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των χρηστών, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διανείμει, δωρεάν, κράνη σε στρατηγικά σημεία της πόλης.

Σημειωτέον ότι η Αθήνα θα αποτελέσει την πρώτη πόλη στην Ευρώπη όπου η Lime μειώνει την ταχύτητα των πατινιών.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 64 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 64 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Από την πλευρά της, η hive, εκτός από την ανάληψη της ίδιας πρωτοβουλίας με τη Lime για τη μείωση της μέγιστης ταχύτητας, θα συνεργαστεί και αυτή με τον Δήμο Αθηναίων, με φόντο την από κοινού εξέταση των τρόπων εκείνων που θα παρέγχουν ελεγχόμενη πρόσβαση και στάθμευση σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με εφαρμογή geo-fencing.

Οι εταιρείες βρίσκονται σε εγρήγορση κατόπιν της απαίτησης του Δήμου για θέσπιση ενός νομοθετικού πλαισίου, καθώς και λόγω του ατυχήματος με ηλεκτρικό πατίνι που συνέβη πριν 20 μέρες στη Θεσσαλονίκη.

[Πηγή: Deasy.gr]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...