Πού θα βρεις νοικιάρικα πατίνια σήμερα στην Αθήνα;

Τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια ανήκουν στον τομέα της μικροκινητικότητας. Πριν χρόνια είχαμε και στην Ελλάδα, όμως μετά σχεδόν εξαφανίστηκαν. Σε ποιους δήμους θα τα βρούμε σήμερα;

  • -
  • -

Τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια ή e-scooters αποτελούν μία από τις πιο ευέλικτες λύσεις για μετακίνηση μικρών αποστάσεων. Λόγω μεγέθους δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης, μπορούν να βρεθούν σχεδόν οπουδήποτε και να τα αφήσουμε έξω από τον προορισμό μας ή πολύ κοντά σε αυτόν.

Αυτή η μορφή μικροκινητικότητας ήρθε πριν από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, όμως οι βανδαλισμοί και οι κλοπές των πατινιών έκαναν τις ξένες εταιρείες να αποχωρήσουν από τη χώρα μας. Ωστόσο, σε δύο δήμους της Αθήνας μπορείς και σήμερα να βρεις ηλεκτρικά πατίνια προς ενοικίαση.

kifisia-patini-ilektriko

Σε ποιους δήμους θα βρω ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια;

Οι δήμοι στους οποίους πρέπει να πάει κάποιος, αν θέλει να μετακινηθεί με ένα ηλεκτρικό πατίνι που έχει νοικιάσει για λίγη ώρα, είναι οι Κηφισιάς και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Η αντίστοιχη δημοτική αρχή και στις δύο πόλεις έχει συνάψει συνεργασία με μία εταιρεία, ώστε να επιτραπεί η κυκλοφορία αυτών των οχημάτων στους δρόμους τους.

Δείτε ακόμα: Τέλος τα νοικιάρικα πατίνια στο Παρίσι – Πότε αποσύρονται οριστικά

Για να τα χρησιμοποιήσει κάποιος πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή Hopp στο κινητό του και να κάνει τη σχετική εγγραφή, με βάση τις οδηγίες που αυτή δίνει. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής ο χρήστης θα μπορεί να δει πού βρίσκεται σταθμευμένο κάποιο πατίνι, καθώς και το ποσοστό μπαταρίας που έχει. Με βάση αυτά τα δεδομένα διαλέγει ποιο θέλει να χρησιμοποιήσει, το ξεκλειδώνει και μετακινείται.

patini-ilektriko-kifisia

Τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια έχουν τα εξής θετικά στοιχεία. Από τη μία συμβάλλουν στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος, καθώς μειώνουν σημαντικά τη χρήση αυτοκινήτου. Από την άλλη, δίνουν την ευκαιρία σε κάποιον που εξετάζει την αγορά δικού του πατινιού, να δοκιμάσει πώς είναι η μετακίνηση με αυτά και να αποφασίσει αν του ταιριάζει ή όχι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...