Seat: Τα 6 μοντέλα που “καλωσορίζουν” την ηλεκτροκίνητη εποχή

Χάρη σε μία νέα πλατφόρμα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι ιδιαίτερα προσιτά, με βασικές τιμές κάτω από 20.000€

  • -
  • -

Την στρατηγική που θα ακολουθήσει για δυναμικό «μπάσιμο» στην εποχή της ηλεκτροκίνησης περιέγραψε η Seat, στο πλαίσιο της ετήσιας παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της, παρουσία του Προέδρου της μάρκας, Luca de Meo.

Ο κεντρικός σχεδιασμός της φίρμας περιλαμβάνει έξι αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα, μέχρι τις αρχές του 2021. Τα πρώτα αμιγώς ηλεκροκίνητα που θα περάσουν τη γραμμή παραγωγής είναι το Mii και το el-Born, ενώ σε plug-in υβριδική έκδοση θα διατεθεί η νέα γενιά Leon και το Tarraco. Επιπλέον, τα μελλοντικά Cupra Leon και Formentor (θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Martorell), θα διαθέτουν επίσης στη γκάμα τους μία υβριδική παραλλαγή plug-in.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ EL-BORN ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Παράλληλα με την εξαγγελία των παραπάνω μοντέλων, η Seat γνωστοποίησε πως σε συνεργασία με τη Volkswagen θα αναπτύξει και μια νέα πλατφόρμα κατασκευής οχημάτων -μια μικρότερη έκδοση της MEB. Σε αυτή θα βασιστούν πολλά οχήματα μήκους τεσσάρων, περίπου, μέτρων από διαφορετικές μάρκες, με βασικό στόχο να είναι προσιτά στο ευρύ κοινό (τιμή εκκίνησης κάτω των 20.000 ευρώ).

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ FORMENTOR ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Στα άμεσα σχέδια της Seat, ακόμη, βρίσκεται η δημιουργία ενός κέντρου ανάπτυξης λογισμικού στη Βαρκελώνη, στο οποίο πρόκειται να ενσωματωθεί το Mtropolis: Lab Barcelona, καθώς και άλλες ανεξάρτητες εταιρείες.  Η δημιουργία του νέου κέντρου αποσκοπεί στην εύρεση καινοτόμων λύσεων για τη βέλτιστη κινητικότητα.

Υπενθυμίζεται πως ψηλά στην ατζέντα της SEAT βρίσκεται και η στρατηγική micromobility και για το σκοπό αυτό ήδη έχει «προταθεί» το πρωτότυπο Minimo, καθώς και το ηλεκτρικό eXS kickscooter.

2018: Έτος επιτυχιών

Το περασμένο έτος η SEAT κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη μετά φόρων στην ιστορία της (294 εκ. ευρώ), ενώ ο κύκλος εργασιών πλησίασε τα 10 δις. ευρώ (9,991 δις. ευρώ). Παράλληλα, το ίδιο έτος η αυτοκινητοβιομηχανία διέθεσε πάνω από 1,2 δις ευρώ σε επενδύσεις και έξοδα R&D, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έχει προσλάβει περίπου 1.500 άτομα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...