Οι 5 πιο ρομαντικές διαδρομές στην Ευρώπη – και μία στην Ελλάδα

Τι καλύτερο δώρο να κάνεις στο ταίρι σου από ένα ταξίδι

  • -
  • -

Τριαντάφυλλα, δείπνο υπό το φως των κεριών ή κόσμημα; Πιο σημαντικό δώρο από τις αναμνήσεις δεν υπάρχει και ένα ταξίδι σου προσφέρει απεριόριστες. Δε χρειάζεται πάντως να περιμένεις του Αγίου Βαλεντίνου για να ταξιδέψεις με την/τον αγαπημένο σου, σε ένα ρομαντικό μέρος. Άλλωστε εμείς «φτιάχνουμε» τις στιγμές μας και όχι μία αναφορά στο ημερολόγιο.

Η Hyundai προτείνει 5 διαδρομές στην Ευρώπη για ρομαντική απόδραση και εμείς εδώ στο GOCAR προσθέτουμε άλλη μία από τη χώρα μας.

Αφού δείτε όλες τις διαδρομές, ψηφίστε ποια προτιμάτε, στο τέλος του άρθρου.


Ακτογραμμή Amalfi – Ιταλία


Όλοι λάτρεψαν την ακτή Amalfi, από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες μέχρι τους αστέρες του σινεμά. Ξεκινήστε από την Castellammare di Stabia και κινηθείτε ανατολικά προς το Sorrento. Κορυφαίο σημείο, η στενή παραλιακή διαδρομή στο Positano.

Χώρα των Βάσκων – Ισπανία



Η διαδρομή μήκους 480 km στη βόρεια Ισπανία αρχίζει από το Bilbao και τερματίζεται στην πόλη Biarritz της γειτονικής Γαλλίας. Επισκεφθείτε το Μουσείο Guggenheim στο Bilbao, αφιερώστε λίγες ώρες για περπάτημα στο ιστορικό κέντρο της Pamplona και απολαύστε τη διαδρομή δίπλα στα Πυρηναία.

Διαδρομή Bloemen – Ολλανδία



Πήρε το όνομά της από τη λέξη λουλούδι, κάτι αναμενόμενο καθώς η διαδρομή δεκάδων χιλιομέτρων περνά μέσα από ένα ατελείωτο «λουλουδένιο χαλί». Τουλίπες, υάκυνθοι, ασφόδελοι, νάρκισσοι και άλλα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν από τον Ιανουάριο και μετά.

Δρόμος σε σχήμα καρδιάς – Σλοβενία



Μία καλή δικαιολογία για να επισκεφθείτε τη Σλοβενία. Ξεκινώντας από το Maribor, μετά από μισή ώρα οδήγηση στον άξονα 937 – και αφού έχετε περάσει από γραφικά χωριουδάκια και αμπέλια – θα φτάσετε στο Spicnik. Κοιτάξτε προς τα κάτω και θα δείτε ότι ο δρόμος σχηματίζει μία καρδιά. Μην ξεχάσετε να πάρετε όλα τα απαραίτητα εφόδια για ένα ρομαντικό πικ-νικ.

Ρομαντική Οδός – Γερμανία



Στους πρόποδες των Άλπεων, κοντά στα σύνορα, η Ρομαντική Οδός έχει μήκος 460 km και εκτείνεται από το Wurzburg έως το Fussen. Ιδανικότερη εποχή για να τη διανύσετε είναι ο χειμώνας, με το χιονισμένο τοπίο να κόβει την ανάσα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Neuschwanstein, το κάστρο του Λουδοβίκου Β’, Βασιλιά της Βαυαρίας.

Λίμνη Πλαστήρα – Ελλάδα



Πανέμορφη κάθε εποχή του χρόνου, η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα (ή λίμνη Ταυρωπού, όπως είναι το επίσημο όνομά της) στο Νομό Καρδίτσας, προσφέρει ευκαιρίες για οδήγηση, περίπατο και δραστηριότητες. Το χειμώνα, με χιονισμένα τα τριγύρω βουνά, είναι η καλύτερη στιγμή να ανακαλύψετε τις ομορφιές της. Οι διαδρομές με το αυτοκίνητο στους στενούς δρόμους που συνδέουν το ένα χωριό με το επόμενο, θα σας αποζημιώσουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...