Δοκιμάζουμε τα σπορ ελαστικά Maxxis Victra Sport 5

Στην πίστα των Σερρών έγινε η παρουσίαση των ελαστικών υψηλών επιδόσεων της Maxxis

  • -
  • -

Η εταιρεία κατασκευής ελαστικών από την Ταιβάν, η  Cheng Shin Rubber Industry γνωστή στην Ευρώπη ως Maxxis δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην αγορά μας, αλλά μόλις πρόσφατα έκανε μια κίνηση προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά μας. Πιο συγκεκριμένα οργάνωσε στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών μια παρουσίαση για τους αντιπροσώπους της και παράλληλα για τους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου, του νέου της ελαστικούς υψηλών επιδόσεων Victra Sport 5.

Η εν λόγω εταιρεία ελαστικών μετρά πάνω από μισό αιώνα ζωής, με έτος ίδρυσης το 1963. Σήμερα κατέχει την όγδοη θέση ανάμεσα σε όλους του κατασκευαστές, φτιάχνοντας ελαστικά σχεδόν για όλα τα οχήματα, εκτός αεροπλάνων. Σε αυτή τη φάση, στο μικροσκόπιο μπήκαν τα νέα σπορ ελαστικά Victra Sport 5 τα οποία είναι διαθέσιμα σε διαστάσεις τροχών από 17 έως και 19 ιντσών.

Στη νέα τους γενιά διακρίνονται για την ενίσχυση του πέλματος και το πλευρικών τμημάτων, τη διαφορετική χάραξη και τη χρήση νέας σύνθεσης. Κινήσεις οι οποίες υπόσχονται αναβαθμισμένη συμπεριφορά σε καθημερινή χρήση με σπορ χαρακτηριστικά. Στην πράξη και τοποθετημένα πάνω στα μοντέλα της Ford, το Fiesta ST, τα Focus με diesel 1.5 120 PS και τον 1.000άρη βενζίνης, αλλά και την εκρηκτική Mustang, τα VS5 έδειξαν ομοιογένεια και αντοχή στη χρήση.

Το περιβάλλον εξάλλου που ήταν το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό και επιτρέπει μεγάλες ταχύτητες στα αυτοκίνητα, ενώ με η καλή ποιότητα της ασφάλτου προκαλεί και έντονη φθορά. Ωστόσο, τα νέα ελαστικά της Maxxis επέδειξαν ιδιαίτερη αντοχή στους γρήγορους γύρους (περισσότερους από 50 υπολογίσαμε). Η πληροφόρηση που έδιναν στον οδηγό ικανοποιητική σε κάθε περίπτωση, ακόμα και πίσω από το τιμόνι των πιο γρήγορων Fiesta ST με τους 200 ίππους και Mustang 2.3. Η πρώτη μικρή επαφή με τα σπορ ελαστικά της Maxxis ήταν θετική, με τα VS5 να δείχνουν ότι είναι ικανά να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό, έχοντας μάλιστα και ελκυστική τιμή.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...