Επιδότηση αμόλυβδης και diesel στα νησιά

Θα εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό

  • -
  • -

Πτώση τιμών 10-15 λεπτά ανά λίτρο ευελπιστεί η κυβέρνηση ότι θα πετύχει με την εφαρμογή του μέτρου της επιδότησης αμόλυβδης βενζίνης και diesel στα νησιά. Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το μέτρο θα εφαρμοστεί εντός του Οκτωβρίου.

ΘΕΛΕΙΣ ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΩΣ 20% ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ;

«Κύρια χαρακτηριστικά του μέτρου θα είναι η διαβάθμιση του νησιού, αν είναι μικρό ή μεγάλο, αν έχει αρκετά πρατήρια ή όχι, ποια είναι η απόστασή του από τα αστικά κέντρα. Στόχος μας είναι να πετύχουμε μια μέγιστη διαφορά κόστους στο λίτρο -είτε για την αμόλυβδη, είτε για το diesel- περίπου 10 με 15 λεπτά κατά το μέγιστο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτές τις εξωφρενικές διαφορές, που παρατηρήσαμε το καλοκαίρι, αλλά συνεχίζουμε σε έναν βαθμό να τις παρατηρούμε και τώρα και να υπάρξει επιτέλους και για τους νησιώτες μία ισονομία και ισοπολιτεία σε σχέση με τους πολίτες της ηπειρωτικής χώρας και στον τομέα των καυσίμων», ανέφερε ο Νεκτάριος Σαντορινιός στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».


«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην επεξεργασία των νομικών ρυθμίσεων, έχουμε ακόμη στόχο την 1η Οκτωβρίου. Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτή την ημερομηνία και δεν ξέρω αν θα προλάβουμε, πάντως μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσει αυτό το μέτρο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...