Σε πόσα αυτοκίνητα χωρούν 3 παιδικά καθίσματα;

Τα μεγάλα πολυμορφικά είναι οι νικητές στο συγκεκριμένο τεστ

  • -
  • -

Με δεδομένο ότι 1 στις 7 οικογένειες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά, το κοινό που ζητά αυτοκίνητο με ευρύχωρη καμπίνα δεν είναι αμελητέο. Το βρετανικό περιοδικό What Car? πραγματοποίησε έρευνα, αναζητώντας τα οικογενειακά αυτοκίνητα που έχουν χώρους για τρία παιδικά καθίσματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μόλις 1 στα 8 SUV μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον τρία παιδικά καθίσματα, ενώ το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο (66%) στα πολυμορφικά (MPV). Μάλιστα σύμφωνα με το περιοδικό, μόλις στα μισά από τα αυτοκίνητα που υπόσχονται ότι μπορούν να φιλοξενήσουν τρία παιδικά καθίσματα, αυτό είναι εφικτό (πρόκειται για καθίσματα που απευθύνονται σε παιδιά 7 ετών, 4 ετών και 11 μηνών).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ GOCAR ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ

Ανάμεσα στα 8 SUV που δοκιμάστηκαν, μόνο στο Audi Q7 χώρεσαν τρία παιδικά καθίσματα στην ίδια σειρά. Τη δοκιμασία πέρασαν με επιτυχία και 4 από τα 6 MPV (Citroen Grand C4 Picasso, Opel Zafira Tourer, Seat Alhambra, Volkswagen Touran).

Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να τοποθετούμε ανάποδα (με φορά προς τα πίσω) τα καθίσματα για παιδιά τουλάχιστον έως 3 ετών, σύμφωνα με ιατρικές έρευνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...