Ποιο αυτοκίνητο έχει ενσωματωμένα παιδικά καθίσματα στον βασικό εξοπλισμό του;

Πώς θα σου φαινόταν το να μη χρειάζεται να αγοράσεις παιδικό κάθισμα, αλλά να το βρίσκεις ενσωματωμένο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σου;

  • -
  • -

Η προστασία των μικρών επιβατών είναι η Νο 1 προτεραιότητα των γονέων κατά τη διάρκεια της οδήγησης με το αυτοκίνητο. Η τουλάχιστον… έτσι θα έπρεπε να είναι. Το παιδικό κάθισμα οφείλουμε να το χρησιμοποιούμε πάντα όταν μεταφέρουμε παιδί μέσα στο αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως εάν η διαδρομή μας θα είναι διάρκειας ενός λεπτού ή… πολλών ωρών.

Οι βασικές αρχές για την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο είναι οι εξής:

  • Τα παιδιά έως 13 ετών πρέπει να κάθονται μόνο στα πίσω καθίσματα.
  • Τα παιδιά έως 8 ετών πρέπει αν κάθονται σε ειδικό κάθισμα, το οποίο πρέπει να πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές της ΕΕ.
  • Σε περίπτωση που το αμάξι είναι διθέσιο, το παιδικό κάθισμα πρέπει να τοποθετείται με την πλάτη στο ταμπλό, ενώ ο αερόσακος πρέπει να είναι απενεργοποιημένος.
  • Μετά από κάποια σύγκρουση, το παιδικό κάθισμα χρειάζεται άμεση αντικατάσταση, γιατί πλέον δεν είναι ασφαλές.
  • Αφιερώστε όσο χρόνο χρειάζεται για να ασφαλίσετε το παιδί σωστά.

Στην αγορά, υπάρχει πληθώρα παιδικών καθισμάτων, τα οποία ταξινομούνται ανάλογα με το βάρος και την ηλικία του παιδιού, καθώς και με τον προσανατολισμό του καθίσματος κατά την τοποθέτηση. Τα παιδικά καθίσματα πρέπει πάντα να συμβαδίζουν με το βάρος και την ηλικία του παιδιού, αφού το καθένα καλύπτει τις εκάστοτε ανάγκες προσφέροντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Τα παιδικά καθίσματα μπορούν να στηριχτούν είτε με τις ζώνες ασφαλείας του αυτοκινήτου, οι οποίες περνούν μέσα από τις ειδικές υποδοχές του καθίσματος, είτε με τη χρήση του συστήματος ISOFIX, το οποίο είναι βασικό εξοπλιστικό στοιχείο σε όλα τα αυτοκίνητα από το Νοέμβριο του 2012 και μετά. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί από ανεξάρτητους οργανισμούς (Euro NCAP κ.α), τα παιδικά καθίσματα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου ή τραυματισμού κατά 71%!

Δείτε ακόμα: Παιδί στο αυτοκίνητο χωρίς παιδικό κάθισμα; Αυτό είναι το πρόστιμο

Το μοναδικό μοντέλο παραγωγής με ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα

Αφού λοιπόν αναφέραμε συνοπτικά ορισμένες από τις βασικές αρχές για τα παιδικά καθίσματα, έφθασε η στιγμή να σας αποκαλύψουμε και μοντέλο το οποίο διατίθεται με στάνταρντ παιδικό κάθισμα από το εργοστάσιο. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το Volkswagen Sharan του 2006!

 Το οικογενειακό πολυμορφικό της γερμανικής φίρμας διέθετε ενσωματωμένο παιδικό κάθισμα τριών «ρυθμίσεων». Για παιδιά βάρους 9 έως 18 kg, 15-25 kg και 22-36 kg. H VW βέβαια συνιστούμε στο εγχειρίδιο χρήσης των παιδικών καθισμάτων του Sharan ότι φρόνιμο θα ήταν η χρήση του να γίνεται από παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω.

Η Volkswagen προσέφερε δύο παιδικά καθίσματα στάνταρ στην έκδοση Sharan SE, ενώ οι εκδόσεις S και Sport, διέθεταν (προαιρετικά) έως και τέσσερα. Επίσης, το πολυμορφικό μοντέλο εφοδιάζονταν από τότε με την πρωτοποριακή, για την εποχή, βάση στήριξης παιδικού καθίσματος ISOFIX.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...