Κυνηγώντας το «100»

Ανεβάζει ταχύτητα η αγορά αυτοκινήτου, κυνηγώντας φέτος και μετά από πολλά χρόνια φιλοδοξεί να σπάσει το ψυχολογικό όριο των 100.000 μονάδων

  • -
  • -

Η αγορά αυτοκινήτου ανακάμπτει με τα τελευταία τέσσερα χρόνια να έχουν κλείσει με θετικό πρόσημο όσον αφορά τις πωλήσεις. Πιο συγκεκριμένα τη χρονιά που μας πέρασε οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων έφθασαν τις 88.083 μονάδες, με τις εκτιμήσεις να θέλουν το έτος που διανύουμε να είναι αυτό που θα αλλάξει την ψυχολογία της αγοράς, αφού αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 100.000 μονάδων.

Έτσι, με δεδομένο τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνονται από τον ΣΕΑΑ (Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) το μέλλον δείχνει δίχως αμφιβολία ευοίωνο. Μια γρήγορη ματιά στις πωλήσεις κάθε μήνα του έτους, μας δίνει σταθερά θετικό πρόσημο, εκτός των μηνών Απριλίου και Μαΐου του 2017 και σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2016, που ωστόσο αποτελούν εξαίρεση στην εν γένει ανοδική πορεία, που άγγιξε σε ποσοστό το 11,6%, σε σχέση με την προπέρσινη και το 16,2% από το 2015 στο 2017.

Η σημαντική, δίχως άλλο, άνοδος, ειδικά αν αναλογιστούμε και τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, οφείλεται εν μέρει στην επίσης άνοδο του τουρισμού, που στέλνει αρκετά αυτοκίνητα σε παραθεριστικά μέρη και γραφεία ενοικιάσεως, αλλά και στο ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού που δείχνει να αναθερμαίνεται, δίνοντας την ώθηση που τόσα χρόνια αναζητούσε η αγορά του αυτοκινήτου και εν γένει ο κλάδος.

Γιάννης Καλογερόπουλος

jk@gocar.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...