Έρευνα από τον εισαγγελέα για την ταλαιπωρία στην Εθνικό Οδό

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια της πολύωρης ανάσχεσης της κυκλοφορίας το απόγευμα της 22/12

  • -
  • -

Την απόδοση ευθυνών για την πολύωρη διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στο ύψος του Μαρτίνου, το απόγευμα της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου, διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας. Σύμφωνα με το Lamia Report, ο εισαγγελέας ζητά εξηγήσεις τόσο από την εταιρεία που έχει την ευθύνη λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου (τη Νέα Οδό), όσο και από τον επικεφαλής των μηχανημάτων που ανέλαβαν τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Η ανάσχεση της κυκλοφορίας προκάλεσε τεράστιες ουρές και στα δύο ρεύματα, ενώ σε αυτό προς τη Λαμία έφθασε τα 14 χλμ! Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.   

Η θέση της Νέας Οδού

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου, Νέα Οδός, αποδίδει το συμβάν στο ότι αν και ήταν σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από την Ελληνική Αστυνομία, βρέθηκαν στο σημείο νταλίκες αλλά και λεωφορεία, που μάλιστα δεν έφεραν αντιολισθητικές αλυσίδες.

«Στις 22 Δεκεμβρίου στις 13:40, ξεκίνησε ισχυρότατη χιονόπτωση στην περιοχή από Μαρτίνο  (123ο χλμ) έως και Μαλεσίνα (130ο χλμ.). 12 εκχιονιστικά επιχειρούσαν ειδικά σε αυτή περιοχή για την αντιμετώπιση των φαινομένων. Λόγω των εορτών και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη τόσο από ΙΧ όσο και από  βαρέα οχήματα. 

Στις 15:00 ανακοινώνεται από την ελληνική αστυνομία απαγορευτικό κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων. 

Στις 16:00 οι σταθμοί διοδίων σε Τραγάνα και Θήβα παύουν να εισπράττουν διόδια.

Τα φαινόμενα παρέμεναν έντονα στην περιοχή Μαρτίνο - Μαλεσίνα και πολλά ΙΧ  που δεν έφεραν αντιολισθητικές αλυσίδες ακινητοποιούνταν.

Στις 16:24, και ενώ βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, νταλίκα που κινείται στο 125ο  χλμ.,  στο ρεύμα προς Λαμία, χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, διπλώνει. Παράλληλα, στην ίδια περιοχή και στο ρεύμα προς Αθήνα, ακινητοποιούνται ένα λεωφορείο και  μια ακόμα νταλίκα, επίσης χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες».

[Πηγή: Lamia Report]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...