Πώς οδηγώ στην κακοκαιρία; Θυμάστε αυτές τις συμβουλές; [video]

Η κακοκαιρία διαρκείας που πλήττει την Ελλάδα με κρύο, βροχές και χιονοπτώσεις βάζει δύσκολα στους οδηγούς. Αυτές είναι οι οδηγίες της κυβέρνησης.

  • -
  • -

Η οδήγηση σε κακοκαιρία δεν είναι εύκολη, καθώς το κρύο, η βροχή, το χιόνι και η ομίχλη δημιουργούν εμπόδια και δυσκολίες σε κάθε όχημα που κινείται στους δρόμους.

Προκείμενου να συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και στη διευκόλυνση των πολιτών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημοσίευσε οδηγίες, οι οποίες συνοδεύονται από ένα κατατοπιστικό video.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/cb7ef1aa490309b8cdbab6a0d666ac21.jpg

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Υπουργείου για την οδήγηση σε κακοκαιρία

Ενημερωτικό βίντεο με χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας οδηγών και επιβατών σε συνθήκες κακοκαιρίας, κοινοποίησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε ακόμα: Δες live πού θα βρέχει σε κάθε δρόμο της Ελλάδας - Διαδραστικός χάρτης

Η αρμόδια για τον τομέα Μεταφορών Υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου, δήλωσε σχετικά:

«Εν όψει των κακών καιρικών συνθηκών που αναμένονται για κάποιες ημέρες του χειμώνα, όπως αυτές που διανύουμε, προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν τις συμβουλές των ειδικών της οδικής ασφάλειας, τις οποίες ενσωματώσαμε στο συνοπτικό βίντεο που έχουμε δημοσιεύσει.  Οι μεικτές καιρικές συνθήκες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή τόσο για τον οδηγό και τους επιβάτες όσο και για την σωστή λειτουργία των οχημάτων. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν αυτές τις απλές και χρηστικές οδηγίες, για το καλό όλων μας».