Θεσσαλία: Μόνο 1 στους 10 θα αποζημιωθεί για κατεστραμμένο αυτοκίνητο!

Μπορεί η κακοκαιρία Daniel να ανήκει στο παρελθόν, όμως στη Θεσσαλία ακόμα μετράνε καταστροφές. Στο κομμάτι του αυτοκινήτου, μόνο το 10% θα πάρει αποζημίωση. Γιατί;

  • -
  • -

Η κακοκαιρία Daniel μπορεί να ανήκει στο παρελθόν, όμως τα προβλήματα που έφερε στη Θεσσαλία σε περιοχές όπως ο Βόλος, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και η Λάρισα, δεν λένε να τελειώσουν. Αντίθετα, ο δρόμος δείχνει να είναι ατέλειωτος και πολύ δύσκολος, με κομμάτι των προβλημάτων να είναι και τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα ή/και αγροτικά-επαγγελματικά οχήματα.

Φυσικά όσο περνάει ο καιρός γίνεται πολλή κουβέντα για αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν, όμως ελάχιστοι μπορούν να προβλέψουν τι θα γίνει. Αναμενόμενα, μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά και να μπορέσει να γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών, κανείς δεν μπορεί να κάνει αναφορά στο ποσό αυτών των αποζημιώσεων, ούτε κατά προσέγγιση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/64ae9403733f7f7901b9c74bb981a1a1.jpg

Γιατί θα αποζημιωθεί μόλις το 10%;

Το μόνο για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι, είναι οι αποζημιώσεις από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις οι όροι είναι σαφώς καθορισμένοι στα συμβόλαια, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιο αυτοκίνητο ή άλλου είδους όχημα είναι ασφαλισμένο για φυσικές καταστροφές, τότε ο κάτοχος θα αποζημιωθεί, ανάλογα με όσα είναι γραμμένα στο συμβόλαιο.

Δείτε ακόμα: Κακοκαιρία Daniel: Άμεσα 600 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές

Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει έντονη η κουλτούρα της ιδιωτικής ασφάλειας, πέρα από όσα υποχρεώνει ο νόμος. Έτσι, ενώ σε όλη τη χώρα το ποσοστό των οχημάτων που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές είναι περίπου 20%, στη Θεσσαλία αυτό το ποσοστό περιορίζεται στο 10%.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/936541bddb7a72119b5e85309740392b.jpg

Αυτό σημαίνει πως στο κομμάτι των αυτοκινήτων και των οχημάτων γενικότερα, οι μόνοι που μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα λάβουν αποζημίωση για τα περιουσιακά στοιχεία που χάθηκαν είναι μόλις 1 στους 10. Οι υπόλοιποι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ελπίζουν στις αποζημιώσεις που θα δώσει το κράτος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...