R.I.P. Roger Moore

Ο θρυλικός «Άγιος» πέθανε σε ηλικία 89 ετών

  • -
  • -

Ένας από τους πιο εμβληματικούς Βρετανούς ηθοποιούς του 20ου αιώνα έφυγε από τη ζωή. Ο Roger Moore απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών στην Ελβετία, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, μετά από σύντομη μάχη με την επάρατο νόσο. Η κηδεία του θα γίνει στο Monaco, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Ο Moore γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 14 Οκτωβρίου 1927 και έγινε διεθνώς γνωστός τη δεκαετία του ’60, υποδυόμενος τον Simon Templar στην τηλεοπτική σειρά «Ο Άγιος». Ο Moore οδηγούσε το coupe μοντέλο της Volvo, το P1800.

Ο Άγγλος ηθοποιός διαδέχτηκε τον Sean Connery ως James Bond. Για πρώτη φορά έπαιξε τον θρυλικό Βρετανό πράκτορα στο Live and Let Die το 1973. Πρωταγωνίστηκε σε ακόμη έξι ταινίες ως 007, με τελευταία το A View to a Kill το 1985. Το 2003 χρίστηκε ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για τη φιλανθρωπική του δράση.

Ως «αντίο» σε έναν σημαντικό ηθοποιό, δείτε τη σκηνή με την καταδίωξη του Citroen 2CV στην ταινία For Your Eyes Only του 1981. Αν και το σενάριο ανέφερε πως ο James Bond βρισκόταν στην Ισπανία, τα γυρίσματα έγιναν στην Κέρκυρα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...