Τι σχέση έχει η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Rolls-Royce με τον James Bond;

Εσείς λέτε πως ήταν τυχαίο που οι πρώτες φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου πρωτότυπου κυκλοφόρησαν μαζί με την νέα ταινία του πράκτορα 007;

  • -
  • -

Η Rolls-Royce μόλις έκανε την «ιστορική» αποκάλυψη που είχε υποσχεθεί και αφορούσε το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της. Πρόκειται για την Rolls-Royce Spectre EV, εξ ου και η σύνδεση που κάναμε με τον διάσημο χαρακτήρα του Hollywood ο οποίος μόλις λάνσαρε την νέα του ταινία. Το αμιγώς ηλεκτρικό coupe μοντέλο προορίζεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2023.

Σε αντίθεση με φήμες που είχαν ακουστεί στο παρελθόν, οι οποίες ήθελαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να φέρει κοινά μέρη με μελλοντικές BMW, η Rolls-Royce χρησιμοποίησε δική της αρχιτεκτονική για την δημιουργία της Spectre. Αναφερόμαστε στην αλουμινένια πλατφόρμα που είδαμε για πρώτη φορά στην ναυαρχίδα Phantom του 2017, την Cullinan, αλλά και την Ghost.

Στην περίπτωση της Spectre, όπως ήταν φυσικό, έχουν γίνει μετατροπές ώστε να μπορεί ο σκελετός να υποστηρίξει το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης και τις μπαταρίες. Λόγω του ότι η εταιρεία δημιούργησε την συγκεκριμένη πλατφόρμα έχοντας εξ αρχής το συγκεκριμένο σκεπτικό κατά νου, η μετατροπή σε πλατφόρμα αμιγώς ηλεκτροκίνητου αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση.

Μαζί με το όνομα ο κατασκευαστής μας χάρισε και τις πρώτες εικόνες που βλέπετε, στις οποίες απεικονίζεται το - καμουφλαρισμένο μεν – πρωτότυπο, το οποίο όμως μας δίνει μία πρώτη γεύση για το μέγεθος και τις καμπύλες του μοντέλου.

Αν και εμείς συνδέσαμε το όνομα με την συνώνυμη ταινία του 2015, σύμφωνα με τον CEO της μάρκας, Torsten Müller-Ötvö, το Spectre αναφέρεται συνήθως σε πανίσχυρα απόκοσμα όντα που μπορούν να τραβήξουν την προσοχή όλου του κόσμου, ενώ στην συνέχεια όσο γρήγορα εμφανίστηκαν, με τον ίδιο τρόπο εξαφανίζονται. Σίγουρα μία περιγραφή που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο.

Δείτε τα όσα έχει να πει για το νέο μοντέλο στο video που ακολουθεί

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...