Ανάκληση Toyota Corolla και Auris

Για προληπτικό έλεγχο αερόσακου συνοδηγού

  • -
  • -

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA, στα µοντέλα Corolla & Auris.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 7.437 οχήµατα, παραγωγής από τον Ιανουάριο 2010 έως τον Νοέµβριο 2012. Τα εµπλεκόµενα οχήµατα είναι εξοπλισµένα µε πυροκροτητές αερόσακου συνοδηγού που χρησιµοποιούν ως προωθητικό, σταθεροποιηµένο νιτρικό αµµώνιο χωρίς παράγοντες κατακράτησης υγρασίας.

Σύµφωνα µε αναφορές του κατασκευαστή (ΤΑΚΑΤΑ), υπάρχει ενδεχόµενο ελαττωµατικής συµπεριφοράς, σχετιζόµενη µε την ασφάλεια οχηµάτων, σε περίπτωση αλλοίωσης του προωθητικού υλικού. Η αλλοίωση του προωθητικού υλικού µπορεί να προέλθει από παρατεταµένη παραµονή σε συνθήκες υψηλής σχετικής υγρασίας, υψηλής θερµοκρασίας ή συνεχείς θερµοκρασιακές διακυµάνσεις σε περιβάλλον υψηλών θερµοκρασιών.

Η ενεργοποίηση πυροκροτητή νιτρικού αµµωνίου χωρίς παράγοντες κατακράτησης υγρασίας και αλλοιωµένο προωθητικό, µπορεί να προκαλέσει ρήξη του πυροκροτητή. Η ρήξη του πυροκροτητή µπορεί να προκαλέσει την εκτόξευση µεταλλικών θραυσµάτων στο εσωτερικό του οχήµατος και πιθανό τραυµατισµό.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος / αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πµ έως 05:00µµ).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...