Πόσα Tesla «πουλήθηκαν» στην Ελλάδα το 2016;

Σχεδόν διπλασιάζεται το κόστος για να φτάσουν τα ηλεκτρικά μοντέλα του Elon Musk στη χώρα μας

  • -
  • -

Για να είμαστε όμως πιο ακριβείς, η Tesla δεν έχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, γι’αυτό και η πώληση δεν είναι με τον «παραδοσιακό» τρόπο που όλοι ξέρουμε. Στα στατιστικά του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) αναγράφεται ότι έχουν ταξινομηθεί 3 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα (έχουν πάρει δηλαδή ελληνικές πινακίδες) μέσα στο έτος του 2016.

Πιο συγκεκριμένα, τα 3 Tesla είναι δύο Model S και ένα Model X.

Στην Αμερική, το κόστος για ένα νέο Model S είναι στα 60.000 δολάρια. Αυτή η τιμή αφορά τη μικρή έκδοση 60 kWh, η οποία θα διατίθεται μέχρι και τα μέσα Απριλίου. Έτσι, η βασική έκδοση από το Μάιο και μετά θα είναι η 75 kWh, η οποία ξεκινάει από 66.000 δολάρια. Το κόστος μεταφοράς και εκτελωνισμού από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτοξεύουν την τιμή απόκτησης. Στη χώρα μας αυτό το κόστος μπορεί να διπλασιαστεί, ενώ παράλληλα η έλλειψη υποστήριξης από την Ελλάδα είναι κάτι που φοβίζει τον Έλληνα ενδιαφερόμενο. Παρόλ’ αυτά, δύο είναι οι ιδιοκτήτες ενός Model S για το 2016.

Από την άλλη, το Model X ξεφεύγει από την φιλοσοφία των συνηθισμένων hatchback. Το φθηνότερο X (το 75 kWh) κοστίζει 77.100 δολάρια στην Αμερική, αλλά μόνο ένας τυχερός απέκτησε το δημιούργημα του Elon Musk. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός για το αν, το Autopilot λειτουργεί στους δρόμους της Ελλάδας…

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣΑγγελία ενός ελληνικού Tesla Model S. Με πόσο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...