Ανανεώθηκε το Tesla Model S

Η Tesla πραγματοποίησε την πρώτη ανανέωση του κορυφαίου της μοντέλου

  • -
  • -

Άμεσα αναγνωρίσιμο, με μικρές αλλαγές στα πρότυπα της εταιρικής ταυτότητας, το Model S κάνει την πρώτη του αλλαγή. Αισθητικά οι αλλαγές εστιάζονται κυρίως στο εμπρός μέρος με την ανασχεδιασμένη μάσκα με τις μικρές εισαγωγές αέρα στο κάτω μέρος που τώρα… μεγάλωσαν ελαφρώς. Νέα είναι και τα φωτιστικά LED με 14 στοιχεία στο κάθε σώμα.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περιορισμένες, αλλά το νέο Model S έρχεται με πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, θερμαινόμενα καθίσματα, keyless entry, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 17 ιντσών, bluetooth, USB, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πλοήγησης και αισθητήρες βροχής. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια σειρά επενδύσεων από δέρμα ή αλκαντάρα ή ακόμα να προσθέσει το ατμοσφαιρικό φωτισμό εσωτερικού με LED.

Στη λίστα του έξτρα εξοπλισμού υπάρχει επίσης και το πακέτο… χειμώνα, με θερμαινόμενα πίσω καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι. Με μεγάλα γράμματα η Tesla γράφει για το νέο σύστημα φίλτρων HEPA που χρησιμοποιεί ήδη στο Model X και φέρνει και στο S, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, κατακρατεί το 99.97% των βλαβερών σωματιδίων από τις εξατμίσεις και γενικότερα την ατμόσφαιρα διατηρώντας την καμπίνα των επιβατών καθαρή.


Τέσσερις εκδόσεις είναι διαθέσιμες όσον αφορά τους κινητήρες και τις επιδόσεις. Η βασική Model S 70 εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 315 ίππων και 440 Nm ροπής, που χαρίζει στο αυτοκίνητο επιτάχυνση 0-96 km/h σε 5,5 sec και μέγιστη ταχύτητα που φτάνει τα 225 km/h. Η ανώτερη έκδοση Model S 70D χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ και αποδίδει 328 ίππους και 525 Nm ροπής. Χάρη στην επιπλέον δύναμη και το σύστημα τετρακίνησης, το αυτοκίνητο κάνει τα 0-96 km/h σε 5,2 sec έχοντας όμως ίδια τελική. Βελτιωμένη παρουσιάζεται και η αυτονομία, με 370 χιλιόμετρα για το Model S 70 και 385 χιλιόμετρα για το Model S 70D.

Ακόμα πιο γρήγορη είναι η έκδοση 90D με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που αποδίδουν 417 ίππους και 658 Nm ροπής. Σε αυτή την περίπτωση η επιτάχυνση 0-96 km/h ολοκληρώνεται σε 4,2 sec και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h, ενώ η αυτονομία ξεπερνά τα 470 χιλιόμετρα. Αν τώρα αυτοσκοπός είναι οι απόλυτες επιδόσεις, υπάρχει και μια πιο ισχυρή έκδοση του 90D με απόδοση 463 ίππων και 967 Nm ροπής με 0-96  km/h σε 3,1 sec και μέγιστη ταχύτητα 250 km/h. Με αναβάθμιση αυτή η έκδοση αποδίδει 532 ίππους και κάνει το Model S ένα κανονικό πύραυλο με επιτάχυνση 0-96 km/h σε μόλις 2,8 sec. Τέλος, ένας νέος ταχύτερος φορτιστής θα φροντίσει να μειώσει τον χρόνο που θα μένει το Tesla Model S ακίνητο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...