BMW και Mercedes θα κόψουν μοντέλα από τη γκάμα τους

Ξεκινώντας από τα λιγότερο εμπορικά μοντέλα όπως είναι τα coupe και τα cabrio

  • -
  • -

Οι δυο μεγάλες γερμανικές εταιρείες, BMW και Mercedes-Benz φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι η γκάμα τους είναι αρκετά μεγάλη για την αγορά της εποχής μας. Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσαν στο αμερικάνικο Car and Driver άνθρωποι των εταιρειών δήλωσαν ότι θα πρέπει να αρχίσουν τη… δίαιτα.

«Ετοιμάζουμε την X2 και την X7, ενώ υπάρχουν σχέδια και για άλλα μοντέλα, έτσι θα πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τα μοντέλα που πρέπει να κόψουμε από τη γκάμα» δήλωσε ο Ian Robertson υπεύθυνος πωλήσεων της BMW. Σύμφωνα με τον ίδιο το ενδιαφέρον για ανοιχτά μοντέλα παρουσιάζεται μειωμένο, αφού προτιμούν τα 4θυρα. Για παράδειγμα η BMW Z4 τη χρονιά που μας πέρασε σημείωσε μεγάλη πτώση στις πωλήσεις της όσον αφορά την αμερικανική αγορά.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αφεντικού της Mercedes-Benz, Dr Dieter Zetche. «Τα coupe και convertible μοντέλα είναι πάντα «ιδιαίτερα» αυτοκίνητα με μικρό κοινό» δήλωσε σύμφωνα με το Car and Driver Αμερικής. «Το άνοιγμα στις αγορές της Ασίας μας έδωσε μια σπουδαία ευκαιρία για πωλήσεις sedan μοντέλων, αλλά όχι και αυτών των «ιδιαίτερων» αυτοκινήτων».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...