Ένα Tesla από την… Κίνα

Η κινέζικη εταιρεία Youxia αποκάλυψε το νέο ηλεκτρικό της supercar, X, το οποίο θα μπει στην παραγωγή το 2016

  • -
  • -

Αυτός θα είναι ο λόγος που η Tesla ίσως να μην ξαναμιλήσει με τους Κινέζους (όπως και άλλες εταιρείες), μιας και αποφάσισε να λανσάρει ένα κινέζικο ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία Χ που δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από το Model S. Όπως και να έχει, το Youxia X φέρει αρκετά στοιχεία της γνωστής αμερικάνικης εταιρείας και γι’αυτό ίσως αποτελεί ένα από τα ομορφότερα sedan που έχουν φτιαχτεί στην ανατολική χώρα. Βέβαια, οι Κινέζοι –γνωστοί για την έλλειψη φαντασίας και γούστου- ήθελαν να προσθέσουν και αυτοί μία πινελιά που... ίσως έλειπε και γι'αυτό αποφάσισαν να τοποθετήσουν στο κέντρο της μάσκας κόκκινα «τρεχούμενα» LED φώτα, τα οποία θυμίζουν τον… ιππότη της ασφάλτου.

Αφήνοντας την εξωτερική εμφάνιση, η καμπίνα του θυμίζει έντονα για ακόμα μια φορά ένα Tesla, αφού χρησιμοποιείται μία οθόνη 17,3 ίντσες για τις ρυθμίσεις ψυχαγωγίας και άνεσης του αυτοκινήτου και είναι τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα. Το λειτουργικό που έχει εγκατεστημένο είναι Android της Google και διαθέτει WiFi, TV και άλλες βασικές ρυθμίσεις του αυτοκινήτου. Επίσης, μπορεί κανείς να επιλέξει τον ήχο που θα κάνει το ηλεκτρικό όχημα ανάμεσα από μία γκάμα supercars, όπως είναι Jaguar F-Type, Ferrari 488 GTB και άλλα.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας με τον οποίο εφοδιάζεται προσφέρει 348 ίππους και 440 Nm ροπής. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,6 sec και διατίθεται με μπαταρίες 40 kW, 60 kW και 85 kW, οι οποίες καλύπτουν 220, 330 και 460 km αντίστοιχα αυτονομία με μόλις μία φόρτιση.

Τιμή δεν γνωρίζουμε, αλλά η παραγωγή του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016 στην έδρα της Youxia Motors, στη Σαγκάη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...