Αλλαγές ετοιμάζονται στις τιμές εισιτηρίων ΜΜΜ

Σύμφωνα με τον αναπληρωτής υπουργός, προς το παρόν δεν θα αλλάξει κάτι, αλλά στο μέλλον θα εφαρμοστεί ένα δίκαιο μέτρο για όλους

  • -
  • -

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ανέφερε ότι μελετάτε η δυνατότητα εφαρμογής ζωνών στα εισιτήρια, δηλαδή να συνυπολογίζεται στην τελική τιμή του η απόσταση που διανύει ο επιβάτης, καθώς και την ώρα που το χρησιμοποιεί.

Επίσης, πρόσθεσε ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται να αυξηθούν οι τιμές των ΜΜΜ λόγω αύξησης του ΦΠΑ, μιας και έχουν ήδη εκδοθεί τα εισιτήρια και έχουν πουληθεί σε πολίτες. Για να εκδοθούν νέα εισιτήρια με τις νέες τιμές υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που χρειάζονται αρκετούς μήνες.

Ακόμα, δήλωσε ότι προτεραιότητα  έχουν οι άνεργοι ώστε να έχουν ελεύθερη διακίνηση, αφού είναι νόμος που έχει ψηφιστεί, ενώ θα εξεταστούν για το ποιες ζώνες θα επιβαρυνθούν και ποιες θα επωφεληθούν. Τέλος, πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να πληρώνουν το ίδιο στη ζώνη 5 με 7:30 το πρωί που μετακινούνται οι εργαζόμενοι με αυτούς το μεσημέρι  και το απόγευμα.

Πηγή: Readyo.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...