Volkswagen Golf GTE Sport concept με 400 PS

Στη Φρανκφούρτη έκανε την εμφάνισή του ένα Golf από το… μέλλον!

  • -
  • -

Μετά την παρουσίαση του Golf GTI Clubsport, έρχεται να δώσει δυναμικό παρόν το φουτουριστικό πρωτότυπο Golf GTE Sport. Με μία πρώτη ματιά είναι ελάχιστα τα χαρακτηριστικά που μοιράζεται με τη συμβατική έκδοση του Golf, ωστόσο εντυπωσιάζει το γεγονός ότι έχει κατασκευαστεί από ανθρακόνημα και διαθέτει lambo style πόρτες. Όσο για το εσωτερικό του, διαχωρίζεται ο οδηγός από τον συνοδηγό από την κεντρική κονσόλα, ενώ μπορούν να ασφαλιστούν από τις ζώνες πέντε σημείων. Η κολώνα του τιμονιού είναι και αυτή κατασκευασμένη από carbon και οι αλλαγές ταχυτήτων πραγματοποιούνται χειροκίνητα χάρη στα paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Στην «καρδιά» του φουτουριστικού μοντέλου υπάρχει ένα υβριδικό σύνολο, που αποτελείται από έναν 1.6 TSI κινητήρα δανειζόμενος από το αγωνιστικό Polo R WRC, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχει αναβαθμιστεί ώστε να αποδίδει 299 ίππους και 400 Nm ροπής και δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας έχει τοποθετηθεί  εμπρός από το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων DSG και αποδίδει 115 ίππους και 270 Nm ροπής, ενώ ο άλλος στο πίσω μέρος προσφέρει ίδια ισχύ με του πρώτου.

Η συνδυαστική ιπποδύναμη φτάνει τους 400 ίππους και 670 Nm ροπής, που πρακτικά έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει σε 4,3 sec τη διαδικασία 0-100 km/h, ενώ η τελική του ταχύτητα υπολογίζεται στα 280 km/h. Αυτά τα –σχεδόν- ασύλληπτα χαρακτηριστικά μπορούν να επιτευχθούν με μέση κατανάλωση σχεδόν 2 lt/ 100 km και μπορεί να ταξιδέψει αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 50 km. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...