To υβριδικό Toyota RAV4

Και στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης παρουσιάστηκε η υβριδική έκδοση του SUV της Toyota

  • -
  • -

Ως μια από τις πρώτες εταιρείες που πίστεψαν στην υβριδική τεχνολογία, η Toyota διευρύνει ακόμα περισσότερο την εφαρμογή της στη γκάμα της. Η υβριδική έκδοση του SUV RAV4 είναι γεγονός και όπως ήταν αναμενόμενο, παίρνει κίνηση από το αντίστοιχο σύστημα του Lexus NX 300h. Αυτό σημαίνει το συνδυασμό ενός 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων κι ενός ηλεκτρομοτέρ για τους εμπρός τροχούς, καθώς κι έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα για την κίνηση των πίσω τροχών όταν αυτή απαιτείται. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 197 ίππους και επιτρέπει στο υβριδικό SUV να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 8,7 sec. Η κατανάλωση σύμφωνα με την εταιρεία είναι 4,9 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται στα 115 g/km. Με έμφαση στην ευκολία οδήγησης και την οικονομία χρήσης, το υβριδικό RAV4 έχει δυνατότητα έλξης 1.650 kg με σύστημα ευστάθειας που αφορά και στο ρυμουλκούμενο.

Η υβριδική έκδοση φέρνει ανανέωση για ολόκληρη τη γκάμα. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη, υπάρχει όμως αισθητή σχεδιαστική αναβάθμιση μέσα-έξω. Σύμφωνα με την Toyota, στην καμπίνα ο πιο σύγχρονος εξοπλισμός και τα καλύτερα υλικά ξεχωρίζουν, μαζί με ένα σύστημα περιμετρικής ορατότητας με κάμερες. Σημαντική είναι και η αναβάθμιση των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, με ενεργό cruise control, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος προς αποφυγή συγκρούσεων με οχήματα (10 km/h έως την τελική) ή πεζούς (μεταξύ 10-80 km/h), αυτόματους προβολείς και σύστημα αναγνώρισης των πινακίδων του ΚΟΚ.

Σύμφωνα με την Toyota, η εμπορική πορεία του ανανεωμένου RAV4 θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο, ενώ στην Ευρώπη η υβριδική έκδοση θα έρθει στις αρχές του 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...