Τα TOP 10 hot μοντέλα της Γενεύης

Από τις δεκάδες πρεμιέρες της σημαντικότερης έκθεσης αυτοκινήτου στην Ευρώπη, η ομάδα του GOCAR ξεχώρισε τα 10 μοντέλα που έχουν να πουν κάτι ξεχωριστό

  • -
  • -

Η σημαντικότερη Έκθεση Αυτοκινήτου για την Ευρώπη γίνεται κάθε χρόνο αρχές Μαρτίου στη Γενεύη. Το 85o Διεθνές Σαλόνι άνοιξε φέτος τις πύλες του την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, ενώ δύο μέρες νωρίτερα οι δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο είχαν τη δυνατότητα να δουν δεκάδες νέα μοντέλα που κάνουν παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στην ελβετική πόλη.

Η ομάδα του GOCAR ξεχώρισε τα 10 μοντέλα που θα συζητηθούν περισσότερο επειδή φέρουν κάτι το διαφορετικό. Από την Audi και τη VW αναμένουμε μία μικρή «αλλαγή πλεύσης» στο σχεδιαστικό κομμάτι των μελλοντικών οχημάτων τους, ενώ δύο αγωνιστικά μοντέλα των Aston Martin και Mercedes-AMG ετοιμάζονται στο grid. Τα hot hatches Focus RS και Civic Type R μας άφησαν έκπληκτους με την απόδοσή τους, ενώ τα πρωτότυπα των Nissan, Lexus και Suzuki «προδίδουν» ενδιαφέροντα μελλοντικά σχέδια. Τέλος, η Koenigsegg δεν κατασκεύασε ένα ακόμα υπεραυτοκίνητο, αλλά το ισχυρότερο όχημα του πλανήτη.Δείτε τα παρακάτω για να τα απολαύσετε ένα προς ένα!


Aston Martin Vulcan

Η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως «το πιο έντονο και συναρπαστικό δημιούργημά της μέχρι σήμερα» και συμφωνούμε με αυτό. Για πρώτη φορά συναντάμε μία τέτοια εμπρός μάσκα σε μοντέλο της βρετανικής φίρμας, ενώ οι υπόλοιπες γραμμές του είναι μία μίξη των υπόλοιπων οχημάτων της. Το βάρος του βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, μιας και προορίζεται για την πίστα, ενώ κάτω από το καπό του «βρυχάται» ένας 7λιτρος V12 κινητήρας 800 ίππων. Η παραγωγή του μοντέλου θα περιοριστεί στις 24 μονάδες και γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να… βιαστείτε!

 


Audi Prologue Avant concept

Το υβριδικό πρωτότυπο της γερμανικής φίρμας δίνει μία διαφορετική ερμηνεία στις εκδόσεις Avant, μιας και το Wagon μοντέλο ξεχωρίζει αμέσως από την άκρως επιθετική εμφάνισή του. Αναμφίβολα, το concept αποτελεί το όνειρο κάθε «ανήσυχου» οικογενειάρχη, αφού συνδυάζει αρκετούς χώρους και ισχυρό υβριδικό σύνολο κάτω από το καπό. Ο 3λιτρος πετρελαιοκινητήρας συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα με αποτέλεσμα η συνδυαστική τους απόδοση να φτάνει τους 455 ίππους, ενώ εξοπλίζεται και με σύστημα 4κίνησης.

 



Ford Focus RS

Μπορεί να έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι της Γενεύης για το κοινό, ωστόσο η αποκάλυψή του έγινε λίγες μέρες νωρίτερα αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους, αφού για πρώτη φορά το Ford Focus RS εξοπλίστηκε με τετρακίνηση. Το αγριεμένο «κουστούμι» του υποδηλώνει τη δύναμη που κρύβει στην… καρδιά του, η οποία χτυπάει με 320 (χτ)ίππους. Η εν λόγω ιπποδύναμη προέρχεται από τον 2,3 λίτρων EcoBoost κινητήρα, ίδιον με αυτόν της Mustang, με αναβαθμισμένο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,5 sec.

 



Honda Civic Type R

Μετά από αρκετό καιρό υπομονής, το νέο Honda Civic Type R αποκαλύφθηκε επιτέλους στη Γενεύη. Το πολυαναμενόμενο μοντέλο έκανε την έκπληξη τόσο για την ιπποδύναμη όσο και για το ρεκόρ που σημείωσε στο Nurburgring. Ο 2λιτρος VTEC turbo κινητήρας (για 1η φορά turbo μοτέρ) αποδίδει 310 PS και 400 Nm ροπής, επιτρέποντας στο ισχυρότερο Civic να ολοκληρώνει το  0-100 km/h σε 5,7 sec. Χρειάστηκε 7:50 λεπτά για να γυρίσει την «πράσινη κόλαση», κάτι που το ανακηρύσσει ταχύτερο προσθιοκίνητο μοντέλο παραγωγής.

 



Koenigsegg Regera

Η εταιρεία που ξέρει να κατασκευάζει υπεραυτοκίνητα κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Παρουσίασε το 1.420 κιλών Regera, το οποίο μετράει πάνω από 1.500 ίππους! Η εξωφρενική ιπποδύναμη είναι ο συνδυασμός ενός 5λιτρου V8 κινητήρα και 3 ηλεκτροκινητήρων, οι οποίοι βρίσκουν τη θέση τους στους δύο πίσω τροχούς και στον στρόφαλο. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής για το megacar  είναι 0-100 km/h σε 2,8 sec και 0-400 km/h σε λιγότερο από 20 sec, ενώ η κατασκευή του θα περιοριστεί σε 80 μονάδες μόνο.

 



Lexus LF-SA concept

Το μικρό και περιπετειώδες μοντέλο ξεχώρισε στο Σαλόνι της Γενεύης με τις διαστάσεις του, μιας και το μήκος του φτάνει μόλις τα 3,4 μέτρα. Το LF-SA (Lexus Future Small Adventure) σκιαγραφεί το μέλλον ενός μικρού crossover, ενώ έντονο ενδιαφέρον προκάλεσε η φουτουριστική του σχεδίαση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του. Η εταιρεία σχεδίασε το λιλιπούτιο crossover για να εξυπηρετήσει (στο μέλλον) αυτούς που επιθυμούν την ευελιξία στην πόλη, off-road δυνατότητες αλλά και premium αισθητική και χαρακτήρα.

 



Mercedes AMG GT3

Ένα πολλά υποσχόμενο αγωνιστικό μοντέλο κατασκεύασε η Mercedes-Benz, το οποίο βασίζεται στην AMG GT με αρκετές τροποποιήσεις. Η αγωνιστική AMG GT3 εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 6,2 λίτρων απόδοσης 608 ίππων και συνδυάζεται με 6άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Σημαντικές βελτιώσεις πραγματοποιήθηκαν στον τομέα της ανάρτησης, στη μείωση (και κατανομή) του βάρους και στα αεροδυναμικά βοηθήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η AMG GT3 πληροί τους κανονισμούς της κατηγορίας GT3 και να απαιτεί -ταυτόχρονα- λογικές απαιτήσεις συντήρησης (για αγωνιστικό πάντα).

 


Nissan Sway concept

Η ιαπωνική φίρμα έχει σκοπό να αλλάξει και το Micra στο άμεσο μέλλον, με μία πρώτη γεύση να παίρνουμε μέσα από το εντυπωσιακό Sway concept. Το πρωτότυπο μοντέλο υιοθετεί τη γνώριμη μάσκα σχήματος V της εταιρείας και έχει μήκος 4.010 mm. Ως concept φέρει αρκετά τεχνολογικά «καλούδια» και πολύ προχωρημένη σχεδίαση που αμφιβάλουμε αν θα μεταφερθεί αυτούσια στο μοντέλο παραγωγής. Οι πωλήσεις του υπολογίζονται να ξεκινήσουν το επόμενο έτος, ενώ η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της Renault, στο Παρίσι.

 



Suzuki iM-4

Η Suzuki φαίνεται ότι έχει στόχο τη γκάμα των μίνι crossover, αφού το iM-4 φέρει κάθε χαρακτηριστικό που προδίδει τις ιδέες της ιαπωνικής φίρμας. Το πεντάθυρο τετρακίνητο πρωτότυπο πρόκειται να ανταγωνιστεί από το 2016 το Fiat Panda 4x4. Το 3,69 μέτρων 4WD μοντέλο πατάει σε μια εντελώς καινούργια πλατφόρμα της Suzuki και κινείται από το νέο υβριδικό σύστημα SHVS που διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου, σύστημα ISG (integrated starter generator) και συνεργάζεται με κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων.



 

Volkswagen Sport Coupe concept GTE

Το 4θέσιο & 4θυρο coupe μοντέλο δείχνει την κατεύθυνση της VW από αισθητικής μεριάς για το άμεσο μέλλον. Αδιαμφισβήτητα  εντυπωσιάζει η κομψή και δυναμική σιλουέτα του πρωτότυπου. Εκτός από την ευρυχωρία (480 lt χώρο αποσκευών), το concept εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο (3λιτρος V6 TSI και 2 ηλεκτροκινητήρες), το οποίο εκτοξεύει την απόδοση στα 380 PS και σε 5 sec ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h. Φυσικά δεν μένει σε 2η μοίρα η κατανάλωση αφού για τα 100 km χρειάζεται μόλις 2 lt.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...