Ford Focus RS με 350 ίππους και τετρακίνηση

Είναι η πρώτη φορά που το Focus RS συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και όπως όλα δείχνουν θα μας αφήσει και πάλι με το στόμα ανοιχτό

  • -
  • -

Για πρώτη φορά το νέο Focus RS έρχεται σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της Γενεύης. Ασφαλώς είναι σε μπλε-ηλεκτρίκ απόχρωση (Liquid Blue), ίδια ακριβώς με του Ford GT, ενώ φοράει ένα πολύ επιθετικό bodykit. Στο αγριεμένο «κουστούμι» περιλαμβάνονται οι τεράστιοι εμπρός αεραγωγοί και η πίσω αεροτομή. Το αισθητικό σύνολο ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου και τον διαχύτη στο πίσω τμήμα, ο οποίος φιλοξενεί δύο μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης. Φυσικά, οι μηχανικοί της Ford έχουν εξοπλίσει το δυνατό μοντέλο με σπορ αναρτήσεις και το μικρομεσαίο hot hatch φαίνεται αισθητά πιο χαμηλωμένο σε σχέση με την απλή έκδοση.

Ας περάσουμε στο… ζουμί της υπόθεσης. Το νέο Ford Focus RS εφοδιάζεται με τον 2,3 lt EcoBoost κινητήρα, τον οποίο και μοιράζεται με την Mustang. Η ιπποδύναμη φτάνει τους 350 ίππους και 440 Nm ροπής (470 Nm με overboost), ενώ τη διαδικασία του 0-100 την ολοκληρώνει σε 4,7 sec. Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα η επίσημη τιμή της ροπής. Μία μεγάλη αλλαγή στη φιλοσοφία του RS αποτελεί το νέο σύστημα 4κίνησης, το οποίο μπορεί να κατανέμει την ροπή έως και 70% στους πίσω τροχούς. Επίσης, το Focus RS πατάει σε 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου και οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 235/35/R19.

Στο εσωτερικό, το Ford Focus RS υιοθετεί τα αγωνιστικά Recaro καθίσματα και –προφανώς- υπάρχουν οι έξτρα λεπτομέρειες που υπογράφουν την ταυτότητά του. Στο ταμπλό δεσπόζει η 8 ιντσών οθόνη με συνδεσιμότητα μέσω του συστήματος SYNC. Το infotainment συνεργάζεται με την κάμερα οπισθοπορείας, ενώ συνδέεται 10 ηχεία. Ακόμα, το flat-bottomed τιμόνι είναι ντυμμένο με δέρμα και ο οδηγός πληροφορείται άμεσα για την πίεση της τουρμπίνας, τη θερμοκρασία και την πίεση λαδιού του αυτοκινήτου μέσω των οργάνων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...