Αποκάλυψη του Nissan Sway concept

Το νέο πρωτότυπο της Nissan δίνει μία πρώτη γεύση από την επόμενη γενιά Micra

  • -
  • -

Μετά από αρκετές φήμες και teaser video, η Nissan παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το πρωτότυπο Sway, το οποίο αποτελεί έναν οιωνό του επόμενου Micra. Σύμφωνα με τη ιαπωνική φίρμα, το μοντέλο υιοθετεί μία σχεδίαση, που έρχεται πιο κοντά στα γούστα του ευρωπαϊκού κοινού. Όσον αφορά στις διαστάσεις του μικρού hatch μοντέλου, το Sway είναι 4.010 mm μήκος, 1.780 mm πλάτος και 1.385 mm ύψος, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.570 mm.

Σχεδιαστικά, το εμπρός τμήμα συναντάμε τη γνώριμη V μάσκα της εταιρείας και τα φωτιστικά σώματα με τεχνολογία LED. Κατά μήκος του προφυλακτήρα έχουν τοποθετηθεί τα φώτα ημέρας, ενώ στο πίσω μέρος φαίνονται τα γνωστά φώτα σχήματος «boomerang» και ο ιδιαίτερος προφυλακτήρας, στον οποίο «φωλιάζουν» οι τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης. Ακόμα, το πρωτότυπο μοντέλο διαθέτει και πίσω πόρτες, οι οποίες ανοίγουν αντικριστά.

Στο εσωτερικό του ακολουθείται (όπως και σε όλα τα πρωτότυπα μοντέλα) φουτουριστική σχεδίαση, η οποία προέρχεται από το IDx concept. Τα καθίσματα είναι λεπτά και πολύ ελαφριά, μιας και είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, ενώ είναι επενδυμένα με σουέντ.

Οι πιθανότητες το επόμενο Μιcra να έχει αρκετά στοιχεία από το Sway είναι υψηλές με τις πωλήσεις να υπολογίζονται για το επόμενο έτος και η κατασκευή του να ξεκινάει στο Παρίσι, στο εργοστάσιο της Renault.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...