Golden Rally Show 2014 στο ΟΑΚΑ

Στις 20-21 Δεκεμβρίου 2014 η γιορτή των αγώνων

  • -
  • -

Το πρώτο "Golden Rally Show" (GRS) έρχεται ως συνέχεια των διοργανώσεων “Μεμόριαλ Νίνο” και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η διεξαγωγή της έχει προγραμματιστεί για τις 20-21 Δεκεμβρίου 2014 στο Ο.Α.Κ.Α. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα λάβουν χώρα στον προαύλιο χώρο του Golden Hall την Κυριακή 21/12/2014. Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα εκτυλιχθεί στο Parking του ΟΑΚΑ, όπου θα στεγάζονται όλες οι δραστηριότητες του "Golden Rally Show", τόσο σε αγωνιστικό όσο και μη αγωνιστικό επίπεδο. Το Σάββατο 20/12 θα πραγματοποιηθούν οι τελικές δοκιμές των αγωνιστικών στο χώρο της διαδρομής του αγώνα την οποία μπορούν να την παρακολουθήσουν και οι θεατές. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 21/12 στις 10.30 από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Golden Hall. Θα παίρνουν εκκίνηση με διαφορά ενός λεπτού μεταξύ τους και στη συνέχεια οδηγούνται στο SP.

Στις 11.00 πμ. παίρνει εκκίνηση το πρώτο αγωνιστικό στην 1η ειδική διαδρομή (OAKA SS).  H ειδική διαδρομή εκτυλίσσεται σε δύο από τα μεγαλύτερα παρκινγκ του Ολυμπιακού Σταδίου, εντός ειδικά διαμορφωμένης οριοθέτησης. Η χάραξη της διαδρομής πραγματοποιήθηκε με κύριο μέλημα την ασφάλεια αγωνιζόμενων και θεατών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα απολαυστικό θέαμα και αγωνιστικό ενδιαφέρον.  Εντός της επόμενης μισής ώρας η ειδική διαδρομή ολοκληρώνεται από όλους τους αγωνιζόμενους. Ο αγώνας αποτελείται από συνολικά  4 ειδικές διαδρομές με χρονική διαφορά μεταξύ τους είκοσι λεπτών. Κατά τη διάρκεια των εικοσαλέπτων αυτών (διαλείμματα) 20 τυχεροί θεατές που έχουν αναδειχθεί μετά από κλήρωση, έχουν την ευκαιρία να συνοδηγήσουν  ένα από τα τέσσερα προεπιλεγμένα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην πίστα του αγώνα.

Μετά και το τέλος της τέταρτης ειδικής διαδρομής ολοκληρώνεται και επίσημα ο αγώνας και ακολουθεί η απονομή των επάθλων στους νικητές.

 

Παράλληλες δραστηριότητες

Έχοντας σαν στόχο το Golden Rally Show να αποτελέσει μια πραγματική γιορτή του αγωνιστικού αυτοκινήτου, ένα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και δρώμενων έχει προγραμματιστεί και θα λάβει χώρα του διήμερο της διεξαγωγής του. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε τη δημιουργία πίστας κυκλοφοριακής αγωγής για τους μικρούς φίλους του αθλήματος, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν πεταλοφόρα καρτ. Επίσης, σε οριοθετημένο χώρο θα εκτίθενται παλαιά ιστορικά αυτοκίνητα, ενώ θα υπάρχουν διάσπαρτες γωνιές με δραστηριότητες χριστουγεννιάτικης θεματολογίας, ενώ παράλληλα εκθεσιακά περίπτερα των χορηγών της διοργάνωσης, θα προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες προς τους θεατές. Τέλος, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια οδικής συμπεριφοράς από τον κορυφαίο οδηγό αγώνων Τάσο “Ιαβέρη” Μαρκουίζο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...