O Baumgartner στην Πράσινη Κόλαση

Από το Red Bull Stratos στις 24 ώρες του Ring με Audi

  • -
  • -

Ο Felix Baumgartner, αναζητά καινούρια όρια και νέες συγκινήσεις. Η νέα του αποστολή διαδραματίζεται στην περίφημη «Πράσινη Κόλαση, στο Nurburgring όπου στις 21 & 22 Ιουνίου διεξάγεται ο απαιτητικός 24ωρος αγώνας αντοχής Adac Zurich. O παράτολμος Αυστριακός αφού έσπασε το φράγμα του ήχου κατά την ελεύθερη πτώση του από τη στρατόσφαιρα, πιάνει στα χέρια του το τιμόνι R8 LMS Ultra ως μέλος της ομάδας της AUDI.

Στον μαραθώνιο των 3.750 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει πάνω από 10.000 στροφές ο Felix θέλει να αποδείξει οτι μπορεί με την κατάλληλη εκπαίδευση, να τα βάλει με τους κορυφαίους οδηγούς αγώνων αντοχής. Έχουν προηγηθεί εκτενή προγράμματα εκπαίδευσης, εξαντλητικές δοκιμές υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Sepp Heider. Ο Felix θα μοιραστεί τα καθήκοντα οδηγού με «ιερά τέρατα» του χώρου: τον 5 φορές νικητή στις 24h Le Mans, Frank Biela, τον τρεις φορές νικητή στον θρυλικό αγώνα του Sarthe, Marco Werner, καθώς και τον σπεσιαλίστα σε αγώνες GT, Pierre Kaffer.

 «Δεν είναι μία συνηθισμένη πίστα. Έχει συνεχείς υψομετρικές διαφορές, υπάρχουν πολλοί λόφοι, πολλές στροφές και οι καιρικές συνθήκες μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα», παραδέχεται ο Baumgartner περιγράφοντας τί θα αντιμετωπίσει όταν θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του θηριώδους Audi R8 LMS Ultra.  «Όταν ήμουν μικρό παιδί, πάντα θαύμαζα όσους έκαναν πράγματα που κανένας δεν είχε τολμήσει μέχρι τότε. Πάντα με ενδιέφεραν αυτά που ο πολύς κόσμος, θεωρούσε αδύνατα. Τίποτα όμως δεν είναι αδύνατο. Κανένας δεν φανταζόταν πως ένας άνθρωπος μπορεί να σπάσει το φράγμα του ήχου, όμως εγώ το κατάφερα. Έτσι και στους αγώνες. Πολλοί ασκούν κριτική στην απόφασή μου. Λένε πως χωρίς αγωνιστική εμπειρία, δεν μπορείς να συμμετάσχεις στις 24 ώρες του Nürburgring. Όμως η Audi και εγώ, έχουμε καταστρώσει το τέλειο σχέδιο και έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε όλους, πως το πλάνο μας, αποδίδει», δηλώνει αποφασισμένος ο Baumagrtner.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...