MINI JCW GP: Περισσότεροι από 300 ίπποι "αφηνίασαν” στην Πράσινη Κόλαση (vid)

Το επερχόμενο «αγρίμι» της MINI αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει την πίστα του Nurburgring και έχει βαλθεί να… μεγαλώσει εκεί

  • -
  • -

Την ευκαιρία να συστηθούν με το μοντέλο-“υπεραθλητή” της MINI, John Cooper Works GP των άνω των 300 ίππων είχαν όσοι βρέθηκαν στον εμβληματικό αγώνα αντοχής “24 ώρες του Nurburgring” που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο, 22 Ιουνίου.

Η "Πράσινη Κόλαση" δεν ήταν η πρώτη φορά που φιλοξενούσε το μοντέλο μιας και έχει βιώσει το εκκωφαντικό «πάτημα» του επερχόμενου μοντέλου και σε προγενέστερο χρόνο. Ειδικότερα, το MINI JCW GP είχε ολοκληρώσει το γύρο σε λιγότερο από οχτώ λεπτά, την ίδια ώρα που ο «πρόγονός» του είχε χρειαστεί 8,23.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ MINI COOPER S COUNTRYMAN ALL4 AUTO

Τις προηγούμενες μέρες τα επιτελεία της MINI και της John Cooper Works υπέβαλαν το καμουφλαρισμένο μοντέλο σε επίπονες δοκιμές με φόντο την τελειοποίηση του συστήματος ανάρτησης έτσι ώστε αυτό να «κουμπώνει» απρόσκοπτα με τις υψηλές επιδόσεις του κινητήρα. Στο επίκεντρο ακόμη έχει βρεθεί, όπως είναι καταφανές, και η απογείωση της οδηγικής απόλαυσης η οποία επιδιώκεται να επιτευχθεί μέσω της βελτιστοποίησης του βάρους και της βέλτισης αεροδυναμικής απόδοσης.

Δεν παρέλειψαν, ωστόσο, να προσφέρουν και λίγο χρόνο… ξεκούρασης στο μοντέλο, δίνοντας, παράλληλα, την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να θαυμάσουν τις δυνατότητές του δια ζώσης.

Το MINI John Cooper Works GP ναι μεν δεν ωθήθηκε στα όριά του, έγιναν εμφανείς, όμως, οι πλούσιες προοπτικές περαιτέρω εξέλιξής του. Εντυπωσιακά δείγματα γραφής έδωσε το «κάλπισμα» των 300 ίππων... και κάτι, οι οποίοι «σταβλίζονται» μέσα στο τετρακύλινδρο μοτέρ MINI TwinPower Turbo.

Σημειώνεται πως η εμπορική πορεία του ΜΙΝΙ JCW GP θα εγκαινιαστεί το 2020, με τη γραμμή της παραγωγής να περνάνε μόλις 3.000 αντίτυπα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...