Opel Ampera & iZEUS

Το Opel Ampera πρωταγωνιστεί στο ερευνητικό πρόγραμμα iZEUS

  • -
  • -

Το ερευνητικό πρόγραμμα iZEUS εξελίσσεται προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η εφαρμογή του ηλεκτρισμού ως πηγή ενέργειας για τις μετακινήσεις, ιδιωτικές και δημόσιες. Μέσα στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, αναπτύσσεται και δοκιμάζεται με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού οχημάτων, μια ενιαία φιλοσοφία που αφορά τις μεταφορές. Με ζητούμενο τη διασύνδεση των συστημάτων μεταφορών αλλά και της ενέργειας, καθώς επίσης και την εξέλιξη τω συστημάτων διαχείρισης στόλων οχημάτων, στο iZEUS συνεργάζονται σημαντικοί τεχνολογικοί παράγοντες.

Οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες ξεκινούν και στο πλαίσιο αυτών α ενταχθεί και η χρήση του ειδικά εξοπλισμενου Opel Ampera. Το ερευνητικό πρόγραμμα με το Ampera που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του iZEUS, εξετάζει τον περιορισμό του κόστους των μετακινήσεων σε πραγματικές συνθήκες, παράλληλα με το μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα και τις αντίστοιχες επιπτώσεις στο περιβάλλον.  Το Ampera για το λόγο αυτό είναι εφοδιασμένο με ειδικά σχεδιασμένο σύστημα πλοήγησης, το οποίο υπολογίζει και προτείνει την πλέον αποδοτική διαδρομή για τον εκάστοτε προορισμό, με βάση τις οδικές συνθήκες, τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά, τις καιρικές συνθήκες, την απόδοση των συσωρευτών που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο και την απόδοση από την τυχόν χρήση του κλιματισμού.

Στις παραμέτρους που μπορεί να επεξεργάζεται το σύστημα, συγκαταλέγεται και η εκμετάλλεση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την επαναφόρτιση των συσσωρευτών, καθώς επίσης και των προτεινόμενων σταθμών ανεφοδιασμού οι οποιοι θα προσφέρουν περισσότερους τρόπους αποπληρωμής του κόστους επαναφόρτισης.

Για τις ανάγκες του iZEUS η Opel έχει προσφέρει και ορισμένα ηλεκτροκίνητα Meriva, με τα οποία εξελίσσονται πρωτόκολλα ελεγχόμενης φόρτισης από τα οποία προκύπτει προσαρμοστικότητα στη διαδικασία της φόρτισης και στην έντασή της, ανάλογα με τις εκάτοτε ανάγκες του οχήματος.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...