Δοκιμή: Citroen C3 Aircross ή Nissan Juke;

Δυο B-SUV με μικρούς κινητήρες βενζίνης, αλλά μεγάλες δυνατότητες

  • -
  • -

Οι επιλογές πολλές σε αυτή την κατηγορία και για όλα τα γούστα αισθητικά. Οι δυο συγκεκριμένες εκφράζουν διαφορετικές απόψεις σε όλους σχεδόν τους τομείς, με τους Γάλλους να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην άνεση και τους Ιάπωνες περισσότερη στην αίσθηση της οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, στο GOCAR δοκιμάσαμε το Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech με με τον κινητήρα τούρμπο βενζίνης που αποδίδει 110 ίππους, αλλά και το νέο Nissan Juke 1.0 DIG-T με τον επίσης τούρμπο βενζίνης με 117 ίππους. Το γαλλικό μοντέλο συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ το ιαπωνικό με αυτόματο.

Εσείς, ποιο από αυτά τα δύο προτιμάτε; Πατήστε πάνω στο όνομα του μοντέλου ή τη φωτογραφία για να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή. Αφού τις διαβάσετε πείτε μας τι επιλέγετε στο poll που ακολουθεί, ενώ μπορείτε επίσης να κάνετε σύγκριση στοιχείων τεχνικών και εξοπλιστικών μέχρι και για τέσσερα μοντέλα, πατώντας στο παρακάτω link.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ/ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΕΔΩ!

 

Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech

Το C3 Aircross «αποβάλλει» τη συντηρητική αισθητική των MPV και χαρίζει εξίσου υψηλή άνεση με σύγχρονους αποδοτικούς κινητήρες όπως είναι ο 1.2 PureTech των 110 ίππων που δοκιμάσαμε.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ      1.2 PureTech
ΙΣΧΥΣ    110 PS
ΡΟΠΗ  205 Nm
0-100 km/h     10,2 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ  4,7 lt/100 km

 

Nissan Juke 1.0 DIG-T

Εν έτη 2020 το Nissan Juke αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε, χωρίς όμως να χάσει την αύρα της διαφορετικότητας που το χαρακτήριζε από την πρώτη μέρα που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ      1.0 DIG-T
ΙΣΧΥΣ    117 PS
ΡΟΠΗ  180 Nm
0-100 km/h     11,1 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ  4,8 lt/100 km

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...