F1: «Μαθητής» του Schumacher στην Manor Racing

O Pascal Wehrlein στην Manor Racing

  • -
  • -

Από χθες το απόγευμα ο 21χρονος πρωταθλητής του DTM Pascal Wehrlein βρίσκεται στην F1 και θα τρέξει με την ομάδα της Manor Racing. Όλη την συμφωνία δούλεψε και κατάφερε να την υλοποιήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes, Toto Wolff.

 

Οι Γερμανοί έχουν πλέον το νέο τους ταλέντο να υποστηρίξουν το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, ανακάλυψε ο Michael Schumacher όταν ακόμα ο Wehrlein οδηγούσε στα καρτ. Ο Schumacher το 2009 έτρεξε για την ομάδα KSM και όπως είπε ο Wehrlein : «Το 2009 οδήγησα για την KSM και το 2008 ο Michael Schumacher ήταν την μέρα της απόφασης για το ποιος θα περνούσε στο ADAC Sport. Την απόφαση την πήρε αυτός. Ήμουν ένας από τους δυο που πέρασαν. Από την άποψη αυτή είναι αυτός που έστρωσε τον δρόμο στην καριέρα μου»

 

Τώρα στα 21 του χρόνια έκανε την κίνηση για την F1. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος η συμφωνία είναι για 1 χρόνο. Ο Γερμανός οδηγός έχει την πλήρη υποστήριξη του Toto Wolff και σύμφωνα με το Autosport η Mercedes θα δώσει και ένα ποσό γύρω στα 5 με 6 εκ Ευρώ στην Manor. Αντιθέτως από ότι πολλοί υποψιαζόντουσαν δεν υπάρχει σύνδεση με την προμήθεια κινητήρων και πιθανώς έκπτωση στον τομέα αυτό.

 

Σημαντικό είναι ότι η Manor θα έχει πρόσβαση στην αεροδυναμική σήραγγα της Mercedes στο Brackley η οποία είναι 50% σε κλίμακα. Η έδρα της Manor δεν απέχει πολύ και αυτό είναι πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια των αεροδυναμιστών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...