GP Abu Dhabi: Έπεσε η αυλαία με τον Rosberg νικητή

Ολοκληρώθηκε η σαιζόν του 2015

  • -
  • -

Μεγάλος νικητής ανακηρύχτηκε ο Nico Rosberg στον τελευταίο αγώνα της σαιζόν στο Abu Dhabi. Ο Γερμανός οδηγός κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον Lewis Hamilton αλλά και τον Kimi Raikkonen.

 

Ο πρώτος γύρος χαρακτηρίστηκε από το ατύχημα που είχαν οι Alonso και Maldonado βγαίνοντας και οι δυο στην πρώτη στροφή, ενώ ο Rosberg κατάφερνε να κάνει μια ωραία εκκίνηση αυξάνοντας την διαφορά από τον Lewis Hamilton. Ο Bottas έχασε αρκετό έδαφος χάνοντας 4 θέσεις.

 

 

 

Πολύ νωρίς μπήκε ο πρώτος για να βγάλει την πολύ μαλακή γόμα. Συγκεκριμένα στο τέλος του 5ου γύρου ο Kvyat ήταν αυτός που μπήκε μέσα με τους Perez, Ricciardi, Massa να ακολουθούν.

 

Ατύχημα είχαν και Bottas και Button όταν οι μηχανικοί της Williams δεν πρόσεξαν και άφησαν τον Φιλανδό να βγει την στιγμή που ερχόταν ο Button.

 

 

Οι αγωνοδίκες αποφάνθηκαν ότι στην φάση του ατυχήματος του Alonso με τον Maldonado είχε ευθύνη ο Ισπανός και του έδωσαν ποινή διέλευσης από τα πιτ. Στον 11ο γύρο αποφάσισε ο Rosberg να μπει μέσα για αλλαγή και ο Raikkonen τον ακολούθησε. Όπως ήταν φυσικό στον επόμενο γύρο μέσα μπήκε ο Hamilton.

 

 

Ο αγώνας δεν είχε μεγάλες στιγμές στο μέσο του. Οι οδηγοί προσπαθούσαν να προστατεύσουν τα λάστιχά τους και να κάνουν μεγάλη απόσταση. Ο Rosberg ήταν άνετα μπροστά και ο Hamilton είχε διαφορά ασφαλείας από τον Raikkonen.

 

Στον 28ο γύρο ο Hamilton είχε βρει ένα ρυθμό και είχε κόψει την διαφορά στα 1.5 δευτερόλεπτα, ενώ οι Raikkonen και Vettel ακολουθούσαν το δίδυμο σε απόσταση άνω των 10 δευτερολέπτων.

 

Ο Rosberg μπήκε μέσα στον 31ο γύρο για αλλαγή και ο Hamilton πάτησε γκάζι. Ήθελε να περάσει τον Rosberg στα πιτ στοπ. Ο Hamilton δεν μπήκε στον αμέσως επόμενο γύρο και ήταν κάτι που είχε ενδιαφέρον.

 

 

 Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τον 42ο γύρο για να αποφασίσει ο Hamilton να μπει μέσα, αφού είχε και μια μακρά κουβέντα μέσω της ενδοεπικοινωνίας.

 

Δεν αποφάσισαν να ρισκάρουν και ο Hamilton επέλεξε την μαλακή γόμα και όχι την πολύ μαλακή. Στην επιστροφή του στην πίστα  διαφορά του από τον Rosberg ήταν στα 12 δευτερόλεπτα με 12 γύρους να απομένουν γα το τέλος του αγώνα. Πρακτικά έπρεπε να έχει 1 δευτερόλεπτο στον γύρο σε σχέση με τον Rosberg.

 

 

Η μάχη του Hamilton με τον Rosberg φάνηκε να ξεφουσκώνει λίγο πριν από το τέλος όταν ο Βρετανός δεν μπορούσε να πολεμήσει με τον Γερμανό. Κάπως έτσι, με μεγάλο νικητή τον Rosberg και τους Hamilton και Raikkonen να ανεβαίνουν στο βάθρο ολοκληρώθηκε ο αγώνας και η σαιζόν του 2015 με πρωταθλητή τον Lewis Hamilton!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...