Η Ferrari επενδύει σοβαρά στις μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο εργαστήριο έρευνας για κυψέλες λιθίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παραγωγή του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού supercar στα τέλη του 2025.

  • -
  • -

Το εργαστήριο, με επικεφαλής επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Bologna, θα επικεντρωθεί στην ανάλυση των μπαταριών στερεάς κατάστασης, στην ταχεία φόρτιση, στη θερμική διαχείριση, καθώς και στην ασφάλεια και την απόδοση των κυψελών.

Αυτό το ερευνητικό κέντρο δύναται να επιταχύνει τις προσπάθειες του CEO Benedetto Vigna να εισέλθει η Ferrari, γνωστή για τους δωδεκακύλινδρους κινητήρες της, στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό όχημα το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1d586ebd71d9af724dbfc7b0bcd83326.jpg

Ο ανταγωνισμός στον τομέα της ηλεκτροκίνησης οξύνεται. Τον Φεβρουάριο, η BYD Co. παρουσίασε ένα ηλεκτρικό όχημα υψηλών επιδόσεων για να ανταγωνιστεί τη Ferrari και τη Lamborghini. Ενώ και οι δύο κατασκευαστές έχουν κυκλοφορήσει υβριδικά μοντέλα, δεν έχουν ακόμη προσφέρει πλήρως ηλεκτρικό supercar.

Δείτε ακόμα: Video: 3χρονος Τούρκος ντριφτάρει με Ferrari 1.000 ίππων!

Νέο ερευνητικό κέντρο για επιτάχυνση της ανάπτυξης

Το νέο ερευνητικό κέντρο, με την ονομασία E-Cells Lab, έρχεται για να επιταχύνει τα σχέδια της Ferrari. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα μοιραστεί τα ερευνητικά αποτελέσματα με τους προμηθευτές κυψελών της, με σκοπό την αύξηση της απόδοσης των μπαταριών που θα συναρμολογηθούν στο Maranello, όπου η εταιρεία κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο για την παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων. Ο Vigna, σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ανοίξει το νέο εργοστάσιο τον Ιούνιο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2d9afa9e905119922319fb075874bbae.jpg

Κάθε εφαρμογή που προκύπτει από την έρευνα θα μοιραστεί επίσης με τον τεχνολογικό συνεργάτη, την ολλανδική εταιρεία παραγωγής chip NXP Semiconductors NV.

Εστίαση στις ανάγκες των supercars

Ενώ οι παραδοσιακοί κατασκευαστές αυτοκινήτων εστιάζουν στην τεχνολογία μπαταριών για οχήματα μαζικής παραγωγής, τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων έχουν διαφορετικές ανάγκες, όπως η αντιμετώπιση υψηλότερων θερμοκρασιών. Το 2021, η Porsche AG απέκτησε τον έλεγχο της γερμανικής εταιρείας Custom Cells GmbH, ειδικευμένης στους ιόντες λιθίου, για την κατασκευή μπαταριών για τα κορυφαία οχήματά της.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/34e6c8c144930137ddab3f2a1eee4375.jpg

Συνεργασία με την SK On

Τον περασμένο μήνα, η Ferrari ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την SK On για την ανάπτυξη μπαταριών για ηλεκτρικά supercars. Η νοτιοκορεατική εταιρεία συνεργάζεται με τη Ferrari εδώ και αρκετά χρόνια, παρέχοντας την μπαταρία για την plug in υβριδική SF90 Stradale που παρουσιάστηκε το 2019.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...