GP Ιαπωνίας: Νίκησε ο Hamilton

Ισοφάρισε τις 41 νίκες του Ayrton Senna

  • -
  • -

Σε ένα γενικά αδιάφορο αγώνα ο Lewis Hamilton κατάφερε να πάρει την 41η νίκη του φτάνοντας τις νίκες του Ayrton Senna. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Rosberg και Vettel.

 

Η εκκίνηση ήταν αποφασιστική. Ο Hamilton έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση, την στιγμή που ο Rosberg έχασε έδαφος και έπεφτε στην 4η θέση. Ο Ricciardo με τον Massa πιο πίσω είχαν την δική τους μάχη. Χτύπησαν μεταξύ τους και αναγκάστηκαν να κάνουν ένα γύρο με «σκασμένα» ελαστικά για να μπουν στα πιτ.

 

 

 

Ο Rosberg αντιμετώπισε προβλήματα όμως και μετά, καθώς στον 7ο γύρο ενημερώθηκε για πρόβλημα στον κινητήρα του. Μάλιστα πήρε εντολή να μην επιτεθεί στον Bottas προσέχοντας την μονάδα ισχύος. Μπροστά ο Hamilton είχε μια άνετη διαφορά από τον δεύτερο Vettel.

 

Στον 10ο γύρο η κατάσταση είχε ως εξής

 

 

Όσο για τον «εντός έδρας» αγώνα για τις δυο McLaren … έβλεπαν τον κόσμο να περνά. Ο Alonso ακούστηκε από την ενδοεπικοινωνία να λέει ότι αυτό είναι ενοχλητικό, να βλέπεις τους αντιπάλους να σε περνάνε τόσο εύκολα. Στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα. Οι αντίπαλοι είχαν DRS και η απόδοσης της ενέργειας ήταν κάτι το οποίο δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη.

 

Φτάνοντας στον 12ο γυρο ο Rosberg πήρε και πάλι το ΟΚ να επιτεθεί στον Bottas. Πέντε γύρους μετά τον έφτασε και τον πέρασε.

 

 

Επόμενός του στόχος ήταν ο δεύτερος Sebastian Vettel. Ενδιαφέρον είχε μάχη για την 10η θέση ανάμεσα στους Alonso, Kvyat και Verstappen. Ο Ισπανός οδηγός παρόλο που είχε υποδεέστερο μονοθέσιο κατάφερνε και κρατούσε RBR και STR πίσω του. Όταν ο Kvyat μπήκε στον 22ο γύρο για αλλαγή ελαστικών ο Verstappen είχε τον Alonso μπροστά του. Φτάνοντας στον 26ο γύρο ο Alonso δεν μπόρεσε να αμυνθεί στην επίθεση και έχασε την μάχη. Χωρίς να μπορέσει να κρατήσει αυτά που σκέφτεται ακούστηκε να λέει από την ενδοεπικοινωνία «κινητήρας GP2, κινητήρας GP2». Σχόλιο καθόλου κολακευτικό για τους Ιάπωνες της Honda.

 

Ο Hamilton αν και ήταν άνετα μπροστά διαμαρτυρήθηκε για μεγάλες δονήσεις στο μονοθέσιο την στιγμή που η Ferrari με την στρατηγική κατάφερε και έφερε τον Raikkonen μπροστά από τον Bottas στην 4η θέση. Όμως δεν τα κατάφεραν το ίδιο καλά και με τον Vettel ο οποίος έχασε την θέση του από τον Rosberg και όλα αυτά στον 31ο γύρο.

 

Το βραβείο του οδηγού του αγώνα θα πήγαινε στον Max Verstappen ο οποίος ξεκίνησε από την 17η θέση και έφτασε στην 9η.

 

Ο Hamilton δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στον αγώνα και κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη, την 41η στην καριέρα του και ισοφαρίζοντας τις 41 νίκες του ήρωα του Ayrton Senna και πλέον έχει βάλει στόχο τον Vettel και μετά τον Alain Prost.

 

 

Αναλυτικά το αποτέλεσμα

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...