GP Μαλαισίας: Pole o Hamilton, 2ος ο Vettel

Έκπληξη από την Ferrari

  • -
  • -

Με τον Lewis Hamilton να παίρνει την pole position για τον αυριανό αγώνα και τον Sebastian Vettel και Nico Rosberg να ακολουθούν ολοκληρώθηκε ένας πολύ ενδιαφέρον προκριματικός σήμερα στην Μαλαισία.

 

Με την επίσημη ενημέρωση να δίνει 60% πιθανότητες για βροχή και την McLaren να έχει στόχο να περάσει το Q1 ξεκίνησαν τα προκριματικά στην Μαλαισία. Η βροχή έδειχνε ότι πλησίαζε την πίστα και αρκετοί βγήκαν να κάνουν γύρο. Με 5 λεπτά με απομένουν εκτός έμεναν οι Perez, Alonso, Button, Mehri και Stevens και όπως ήταν φυσικό βγήκαν όλοι για να κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια. Τελικά την θέση του Perez σε αυτή την πεντάδα την πήρε ο Nasr. Η Mercedes ήταν μπροστά και οι οδηγοί της έκαναν απλώς 1 γρήγορο γύρο όπως και ο Vettel.

 

Περιμένοντας το πράσινο φως για το δεύτερο σκέλος μια μεγάλη ουρά δημιουργήθηκε με τον Vettel να είναι πρώτος. Ο φόβος για την καταιγίδα έφερε την ανάγκη για να κάνουν γρήγορο γύρο σε στεγνή πίστα. Όπως η βροχή ήρθε και στην στροφή 9 υπήρχε ενημέρωση για γλιστερό οδόστρωμα και γινόταν όλο και πιο έντονη. Η συνέχεια είχε ενδιαφέρον γιατί με 15 μονοθέσια στην πίστα η σκηνή έμοιαζε με αγώνα. Το θύμα της διαδικασίας αυτής ήταν ο Raikkonen να βρεθεί στην 11η θέση και εκτός «τελικού». Ο χρόνος δεν σταμάτησε και η διαδικασία συνεχιζόταν κανονικά. Εκτός έδειχνε ότι θα έμεναν και οι Maldonado, Hulkenberg, Perez και Sainz.

 

Αφού δόθηκε διάλλειμα 15 λεπτών και μετά πάλι ένα 15λεπτο για το τελευταίο σκέλος και αφού έστειλαν το αυτοκίνητο ασφαλείας για να δει την κατάσταση που επικρατούσε στο ενδιάμεσο δόθηκε επιτέλους το πράσινο φως. Ενδιαφέρον είχαν οι επιλογές στα λάστιχα. Κάποιοι όπως η Williams επέλεξαν λάστιχα για πολύ βροχή, ενώ Ferrari, RBR και Mercedes πήγαν στα ενδιάμεσα. Στο τέλος του πρώτου γρήγορου γύρου φάνηκε ότι τα ενδιάμεσα ήταν η σωστή επιλογή. O Hamilton εν τω μεταξύ έκανε τον ταχύτερο γύρο με διαφορά 1.2 από τον Rosberg, την στιγμή που οι Vettel και Verstappen ήταν στις θέσεις 3 και 4. Με τα ενδιάμεσα να είναι η σωστή επιλογή δεν υπήρχε ερώτημα για το τι θα γινόταν. Θα έμπαιναν όλοι μέσα για νέο σετ από αυτή την επιλογή. Μια φάση που θα συζητηθεί ήταν το μικρό μπλοκάρισμα του Rosberg στον Hamilton με τον Γερμανό να ρωτάει στην συνέχεια μέσω ενδοεπικοινωνίας για το εάν ο μπροστινός του (ο Hamilton) χρησιμοποιεί κάποιες συγκεκριμένες γραμμές για φρενάρισμα για να παίρνει την απάντηση ότι δεν μπορεί να του δοθεί αυτή η ενημέρωση λόγω των νέων κανονισμών. Η έκπληξη ήταν η 2η θέση του Vettel ο οποίος ήταν οριακά πίσω από τον Hamilton με τον Rosberg να καταλαμβάνει την 3η θέση. Την 10άδα έκλεισαν οι Ricciardo, Kvyat, Verstappen, Massa, Grosjean, Bottas και Ericsson.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...